Raambeveiliging is belangrijk om u tegen inbrekers te beschermen. Steeds vaker ziet u dat ze door een klein openstaand raampje naar binnen zijn gekomen. Door een paar eenvoudige aanpassingen te doen, is het goed om dit te voorkomen. Welke soorten raambeveiliging zijn er? Wij bespreken ze graag met u.

Magnetische contacten

U kunt uw raambeveiliging doen met behulp van magnetische contacten. Dit zijn een goedkope en goede manier om ramen en deuren beter te beveiligen. Ze zijn draadloos en werken op batterijen. Het is belangrijk regelmatig te controleren of ze nog vol zijn. Raammagneten hebben twee contacten en laten een alarm afgaan als ze geen contact meer maken. Als iemand het raam opent, zal het alarm afgaan.

Sloten op uw raam

Een goed beveiligde woning heeft ook sloten op het raam. Een draaiarm kan dievenklauwen hebben en ook een slot. Een goede slotenmaker kan dit allemaal regelen en verzorgen. Er zijn ook veiligheidsscharnieren. Het openen van een klein raampje is dan gemakkelijker, zonder angst voor ongenode gasten. Het is goed om hier eens naar te kijken. Kies de juiste opdruksluitingen en combi-uitzetijzers. Laat ze vakkundig installeren

Glasbreukmelder

Een extra optie voor raambeveiliging is het gebruik van een glasbreukmelder. Die helpt te signaleren wanneer het glas gebroken is. Het helpt om dan het alarm af te laten gaan. Het is goed om hier gebruik van te maken. Een inbreker kan immers ook een ruit inslaan om binnen te komen. Veel huizen hebben dubbele of zelfs driedubbele beglazing, wat het moeilijker maakt. Vaak is het echter zo dat het raam van het toilet uit enkel glas bestaat. Een glasbreukmelder helpt dan om de dieven af te schrikken door het alarm af te laten gaan. Een veilige gedachte natuurlijk als u dit bij uw ramen heeft.