Iedereen die in een groot industrieel pand werk, weet wel hoe handig een wandzwenkkraan kan zijn. Ze zijn ideaal om bepaalde dingen te verplaatsen in de hoogte en ook nog eens makkelijk te bedienen via het paneel. Maar wist je dat een wandzwenkkraan nog meer handige functies heeft waarmee je het productieproces nog sneller kan laten verlopen? Deze functies worden meestal niet genoemd, maar zijn erg handig. Daarom vertellen we deze jou in deze blog. Hopelijk kun je die dan gebruiken in je eigen pand waar je werk.

Vervangende haken die verschillende kilo’s aan kunnen

Meestal al je een wandzwenkkraan koopt, krijg je een paar extra vervangende haken mee die je kunt gebruiken. Alleen iedereen denk dat dat de enige opties zijn voor de wandzwenkkraan, maar er zijn nog veel meer haken die erop kunnen. Je hebt bijvoorbeeld speciale haken die om bepaalde pallets heen kunnen waarmee ze makkelijker kunnen verplaatst worden. Of nog sterkere haken die nog veel meer kilo’s aankunnen dan degene die je hebt. Deze kunnen bijvoorbeeld al meer dan drie ton naar boven tillen zonder enkele problemen. Daarbij zijn er ook opties om met twee haken tegelijk aan de slag te gaan.

Via afstandsbediening makkelijk besturen

Tegenwoordig is het ook zo dat je niet meer per se bij een paneel hoeft te staan om de kraan te bedienen. Ze hebben nu ook een geweldige afstandsbediening die je kunt gebruiken om de kraan omhoog te laten gaan en zelfs de richting aan te passen ervan. Dit is echt voor een kraan heel revolutionair. Je zou vast denken dat het past revolutionair is als het via een app kan op je telefoon. Maar een kraan besturen op deze manier is al een grote stap naar die ontwikkeling.

Extra veiligheid

Wist je dat specifieke de wandzwenkkraan een optie heeft voor extra veiligheid? Het is namelijk zo dat deze kraan vanuit zichzelf best slim is. Als hij merkt dat het gewicht oneven wordt opgetild, dan stopt hij meteen. Daarbij gaat hij überhaupt niet werken als hij weet dat de haak niet goed dicht of vast zit. Ideaal, want zo voorkom je ongelukken op de werkvloer.