Overal zie je het voorbij komen, woontrends. Elke week weer foto’s van hoe je het leukst kan wonen en je huis kan inrichten. Het zijn er veel, dus hier een paar voorbeelden van woontrends die erg hip zijn op dit moment.

Natural Harmony

Bij deze woontrend wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Wat Natural Harmony vooral kenmerkt, is het landelijke thema en de lichtere kleuren. Door de materialen, zoals bamboe en wol te combineren met de lichte kleuren creëer je een pure en frisse uitstraling. 

Basis Balance

Bij de Basis Balance draait het vooral om de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan vazen, kussens en manden. Het is belangrijk bij deze woontrend dat de donkere kleuren langzamerhand uit je interieur verdwijnen. De natureltinten zijn tinten die je moet gaan toevoegen in de woning. Door de muren te verven in deze kleuren, creëer je al snel deze trend.

Soft Blush

Deze trend heeft vooral te maken met het combineren van verschillende materialen en kleuren. Heftige materialen in combinatie met een rustig kleurtje, hierdoor oogt het meteen minder heftig en hard. De kleuren aan de muur kunnen verschillen, maar deze liggen over het algemeen in de roze en nude tinten.  

Vintage Nomad

De Vintage Nomad is een woontrend die past bij mensen die houden van warm en puur. Het bestaat vooral uit etnische accessoires en meubels. Wanddecoratie is iets wat je veel tegenkomt bij deze trend. De kleuren aan de muren zijn dan meestal ook wat warmer, zodat de decoratie hier goed bij past.

Gold City

Dit is een trend voor iedereen die op zoek is naar een moderne stijl, maar met een extra randje. Je herkent de Gold City vooral aan het goud in het interieur, maar ook door sierlijke kussens of luxe vazen en kandelaars. 

Wild Jungle

De laatste woontrend van dit moment is de Wild Jungle. Dit is een trend die erg opvalt. Je hele woongedeelte bestaat uit meerdere kleuren en decoratie. De naam zegt het al een beetje, maar er wordt gebruikt gemaakt van dieren en verschillende soorten printjes. De kleuren aan de muren zijn meestal wat rustiger, omdat het voor de rest al erg druk is.

Het is natuurlijk lastig om een trend te kiezen voor jouw woning. Je kunt daarom altijd advies vragen aan een interieurexpert die er samen met jou voor zorgt dat jij het interieur krijgt dat bij jou en bij jouw woning past.