Bij een fabriek worden er een hoop spullen weggegooid en vaak zijn deze ook nog eens gemaakt van oud ijzer. Het blijft een lange tijd liggen en dat is zonde. Het kan namelijk gerecycled worden en dat is dan ook zeker de reden dat jij je oude schroot weg moet doen. Het fijne is dan ook dat je er geld voor kan krijgen ook. Zo kan je nog eens wat extra’s verdienen met oude spullen die je niet meer gebruikt. Lever het dan ook snel in of laat het ophalen en wie weet krijg jij er nog wat leuks voor terug. 

Makkelijk geld

Je kan met de verkoop van oud ijzer makkelijk geld verdienen. Het zijn natuurlijk geen gigantische bedragen die je ervoor krijgt, maar het is zeker makkelijk bijverdienen. Het licht er namelijk maar net aan wat het is en wat het weegt. Wanneer jij bijvoorbeeld iets van koper hebt zal het meer verdienen dan iets van aluminium. Daarnaast wordt het berekend per kilo. Hoe zwaarder het afval is, hoe meer je er voor krijgt. Wanneer jij dus een vuilnisbelt aan oud ijzer op jouw terrein hebt kan je er een klein centje mee verdienen. Het ruimt daarnaast ook nog eens goed op. Maak daarom zo snel mogelijk een afspraak om het op te laten halen. 

Het inleveren

Wanneer jij jouw oud ijzer wilt inleveren kan je dat op twee verschillende manieren doen. Dit kan je doen door het te laten ophalen of je brengt het zelf weg. Wanneer jij geen aanhanger hebt of je hebt de ruimte niet om het zelf weg te brengen dan is het laten ophalen zeker een aanrader. Per materiaal wordt het dan opgehaald. Zo kan je oud schroot in een grote container gooien en worden metalen zoals aluminium en koper met een pallet opgehaald. Zowel de container als de pallet blijft op het terrein staan totdat ze vol zitten. Ook worden ze goed beveiligd om diefstal te voorkomen.

Recyclen van ijzer

Het is belangrijk om je oud ijzer in te leveren zodat het kan worden gerecycled. Ijzer is namelijk een grondstof die we niet oneindig hebben en zo gaat het langer mee. Ook is het uiteindelijk beter voor het milieu want er wordt minder naar gezocht. Het ijzer wat wordt opgehaald kan uiteindelijk weer een vuurkorf worden of een fiets. Ook kunnen er schroeven van worden gemaakt of bestek. Hierdoor gaat het langer mee en kunnen mensen een hoop geld besparen waaronder jijzelf ook. Maak daarom zo snel mogelijk een afspraak om het schroot op te laten halen en wie weet verdien je er niet alleen wat leuks mee, maar bespaar je in de toekomst een hele hoop geld.