Dakreparatie of dakbedekking zijn kostenposten waar je nou niet om staat te springen. Het zijn kosten die je liever aan andere dingen besteedt. Toch adviseren wij er niet te lang mee te wachten. Wanneer je dit proces namelijk uitstelt kan de schade nog vele maten groter worden, waardoor de kosten desalniettemin nog hoger uit zullen vallen. Wacht dus niet te lang af en ga met een dakdekker in gesprek voor de mogelijke kosten. Twijfel je toch wanneer je dit wilt gaan doen? Lees dan gauw verder, want hier lees je wanneer het echt noodzakelijk is, jouw dak te repareren en te investeren in een dakdekker.  

Reparatie bij dakbeschadiging 

Een signaal waardoor je in eerste instantie een dakdekker benaderd is bij lekkage. De vochtigheid onder de dakpannen betreedt de woonkamer en voor je het weet zie je en lekkende waterplas ontstaan midden in je woonkamer! Snel oplossen met een emmer en een handdoek…, maar dit alternatief is op langer termijn zeker af te raden. Wanneer de benadering van een dakdekker te lang uitstelt, ontstaat er schimmel in jouw huis, wat uiteindelijk zeer slecht is voor jouw gezondheid. Wanneer de schimmel ingeademd wordt, is dit zeer slecht voor de luchtwegen. Buiten de schimmel is vochtigheid ook zeer slecht voor de fundering van je huis. Het houtwerk zal namelijk langzamerhand afbladderen. Wanneer je op tijd bij deze situatie bent, kan de schade beperkt worden.  

Welke risico’s loop ik bij een beschadiging? 

Naast lekkage is er natuurlijk ook nog beschadiging aan jouw dak. Bij beschadiging hoeft het niet meteen te betekenen dat je ook daadwerkelijk lekkage hebt. Deze beschadigingen kunnen onschuldig beginnen, door bijvoorbeeld tak of boom schade, maar dit soort schade kunnen ook behoorlijk wat mankementen met zich meebrengen. Denk aan een regenbui, waar het dak vol komt te liggen met water. In het begin kan je dak dit nog dragen, maar na enige tijd kan dit nadelige gevolgen hebben voor zowel jouw dak als jouw woning.  

Dak laten vervangen? 

In sommige gevallen is het zelfs nodig een geheel dak te vervangen. Dit kan behoorlijk oplopen in de kosten. Een dakreparatie is in dit geval niet genoeg om een probleem te verhelpen. Na een inspectie van dakdekkers komen zij er vaak achter dat de schade te groot is om alleen met dakreparatie te verhelpen.