Wanden en plafonds afwerken

Wanneer het plafond of de wanden aan een nieuw likje verf toe is, wordt dit in de meeste gevallen gedaan met een verfroller. Nadeel daarvan is wel dat je kans hebt dat je de banen blijft zien van het rollen, vaak wordt dit veroorzaakt door delen die wel en niet goed dekken of het ongelijkmatig aanbrengen van de verf. Met muurverf spuiten heb je hier geen last van, de latex wordt perfect gelijkmatig gespoten op plafonds en wanden. Hierdoor heb je niet alleen een mooie egale afwerking, het is ook voordeliger dan het aanbrengen met een verfroller.

Een of meerdere lagen latex aanbrengen

Bij het muurverf spuiten wordt er een laag, of indien nodig kunnen er meerdere lagen latex worden aangebracht. Als de ruimte goed wordt afgeplakt heb je na afloop een perfect resultaat zonder alles schoon te hoeven maken, tevens kun je met spuiten in alle moeilijke hoekjes komen waar je met een roller niet makkelijk bij komt. Met spuiten kun je niet alleen zeer eenvoudig werken, het eindresultaat is ook perfect. In veel minder tijd werk je een groter oppervlak af. Waar je met een roller vaak nog een keer er overheen moet gaan, is dit met latex spuiten niet nodig.

Muurverf spuiten

Is elke ondergrond geschikt?

Er zijn gelukkig weinig ondergronden die niet geschikt zijn voor muurverf spuiten, kun je wand of het plafond met de roller doen dan kun je deze ook laten spuiten. Gips,behang, steen en beton het is allemaal machinaal te bewerken, de ondergrond bepaald wel de kwaliteit van het eindresultaat. Heb je veel oneffenheden dan zal het resultaat minder mooi zijn, het is het overwegen waard om dan eerst een dunne stuclaag aan te brengen. Op deze manier krijg je een perfect en mooi glad eindresultaat. Heb je structuur op de wand of het plafond, dan zal dit zichtbaar blijven na het aanbrengen van de latex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *