Waarom je altijd een rolsteiger moet gebruiken voor klussen op hoogte

Klus jij vaak in huis? Dan heb je ook vast wel eens een ladder of steiger nodig. Een rolsteiger kun je telkens huren als je een klus op hoogte doet maar je kunt er ook eentje kopen. Vooral als je veel klust, is kopen absoluut een goed idee. Op termijn bespaart dat je een hoop geld. 

rolsteiger


Waarom een steiger gebruiken?

Een steiger gebruik je als je een klus in of rondom huis wil uitvoeren waarvoor je op hoogte moet werken. Je kunt dan denken aan het verven of behangen van een muur maar ook het reinigen van ramen of een dak op de tweede verdieping. Daarvoor is de rolsteiger ideaal. Een steiger voorkomt dat je ernstige klachten aan je lichaam krijgt. Want wanneer je op een ladder werkt, dan sta je vaak schuin. Dat is allereerst niet goed voor je rug. Je staat gebogen en probeert op die manier kracht te zetten maar dat is best lastig. Daarnaast werk je vaak met je handen boven je hoofd, en dat is niet goed voor je. 

rolsteiger

Steiger is goed voor je

Werken op een steiger is dus veel beter voor je lichaam. Koop er eentje en leg hem in de garage. Echte klussers hebben dit al snel terugverdiend!