Het hoofddoel van raamdecoratie dient is om zon te weren. Een synoniem voor raamdecoratie heet dan ook wel zonwering. Toch is het hebben van raamdecoratie niet alleen voor de zon bedoeld. Het brengt namelijk nog vele andere voordelen met zich mee die erg gunstig zijn voor het verbeteren, isoleren en opfleuren van jouw woning. In deze blog lees je de voordelen van raamdecoratie en waarom het onmisbaar is in je woning. Lees gauw verder! 

#1 Verduistering 

Logisch gezien het meest voor de hand liggende voordeel; verduistering. Je kunt met raamdecoratie elk moment van de dag kiezen of jij het zonlicht toe laat of niet. Raamdecoratie kent verschillende type zonweringen, denk aan: jaloezieën, gordijnen, rolgordijnen, luiken, plissés, lamellen en ten slotte vouwgordijnen. Met jaloezieën heb je het voordeel dat je het zonlicht toe kunt laten in je woning en slaapkamer met verschillende standen naar keuze. Door simpelweg aan het staafje van de jaloezie te draaien, verminder je de toelating van licht.  

Gordijnen zijn een uitstekende oplossing bij een volledige verduistering. Ook hier zijn verschillende opties qua stoffen. De ene stof is dikker dan de ander en laat ook meer of minder zonlicht toe. Er zijn natuurlijk de standaard gordijnen, maar ook inbetweens of je kunt vitrage op maat kopen.  

#2 raamdecoratie bepaald de sfeer 

Los van de functie is raamdecoratie een toevoeging aan de sfeer in huis. Een gekozen kleurtint van een gordijn dat uitstekend matcht bij de rest van het interieur is een waardevolle toevoeging. Een gordijn hoeft niet altijd een kleur te hebben, zwart of witte gordijnen kunnen net even die final touch zijn op bijvoorbeeld die strakke meubels. Witte gordijnen bij A House of Happiness sluiten perfect aan bij dit soort wensen, als je op zoek bent naar kwaliteit en originaliteit.  

#3 Raamdecoratie zorgt voor privacy 

Geen trek in pottenkijkers? Of woon je aan een drukke straat waar veel voorbijgangers zo je woning in kunnen kijken? Dan biedt raamdecoratie een uitstekende oplossing. Door simpelweg je gordijnen dicht te doen los het je het probleem van nieuwsgierige voorbijgangers in één klap op!