Waarom een Stihl kettingzaag

Waarom een Stihl kettingzaag ketting

Wil je tijd besparen bij het hakken van brandhout? Of geld besparen door zelf de kleine bomen rond de tuin te snoeien? We begrijpen dat een kettingzaag ontmoedigend kan zijn als je er nog nooit een hebt gebruikt, laat staan ​​er een hebt gehad. Maar kettingzagen zijn reuze makkelijk in gebruik. Eenmaal gekocht wil je nooit meer zonder!

Stihl kettingzaag ketting

De juiste ketting voor jouw zaag

Kettingen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke Stihl kettingzaag ketting is dan het beste voor jouw situatie? Ten eerste zit er een verschil in of je een haakse of halfhaakse ketting wil. Je kunt het beste een haakse ketting gebruiken wanneer je al ervaring hebt met een kettingzaag, of wanneer je door schoon hout zaagt. De vorm van een haakse ketting zorgt er namelijk voor dat er snel door het hout gezaagd kan worden. Een halfhaakse ketting gebruik je wanneer je hout zaagt dat vies is door bijvoorbeeld modder of zand. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je in het onderste stuk van een boom wil zagen. 

Verder zit er ook nog verschil in de steken, de dikte van de aandrijfschakels en het aantal aandrijfschakels. De steek van de ketting staat gelijk aan de afstand tussen twee aandrijfschakels in inches. Vervolgens kan de dikte van de aandrijfschakels variëren tussen de 1,1 en de 1,6 millimeter. Bij een Stihl kettingzaag ketting zijn deze gegevens zichtbaar in het zaagblad. Zo weet je dus direct welke ketting je nodig hebt voor jouw kettingzaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *