Voordelen van je eigen huis bouwen

Hoe leuk zou het zijn om je eigen huis te bouwen! Naast dat het leuk is heeft het ook zijn voordelen. Je hoeft het namelijk niet te doen met het woningaanbod op de markt, je maakt gewoon je eigen droomhuis. Daarnaast hoeft het niet duur te zijn en kan je een woning bouwen voor 250.000 euro. Naast deze voordelen heb ik er nog meer, en ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

Van begin tot eind helemaal jouw huis

Als je ervoor kiest om een woning te bouwen ben je er van a tot z bij betrokken. Ieder detail daar bepaal jij geheel alleen over, samen met je vriend of met je gezin. Ik denk dat dit wel het belangrijkste voordeel is aan je eigen huis bouwen, namelijk het plezier dat je erin zal hebben. Het begint al bij de eerste schets tot het laatste tegeltje die gezet wordt. Eigenlijk is het dan nog steeds niet klaar, want dan kan je beginnen met inrichten!

De keuze is reuze

Wanneer je een huis wilt gaan kopen moet je maar net geluk hebben dat er een huis die aan je wensen voldoet te koop staat op de plek waar jij dat wilt. Vaak als je gaat samen wonen en je vriend en jij wonen ieder in een andere stad wil je iets ertussen in vinden. Of juist waar jij wil wonen is het aanbod klein terwijl op de plekken waar jij jezelf liever niet ziet is er genoeg keuze. Bij het bouwen van een eigen woning heb je alleen een kavel nodig, en als je al even om je heen kijkt merk je dat er keuze genoeg is!

De kosten zelf in de hand

Tot slot is een groot voordeel dat je de kosten zelf in de hand hebt. Bij een bestaande woning kun je te maken krijgen met onvoorziene kosten. Verborgen gebreken kun je verhalen, maar niet bij een woning die verouderd is. Bouw je echter zelf, dan zeg je (bij een goede aannemer) vooraf ‘ja’ tegen een complete woning, inclusief alle kosten.

Kortom genoeg voordelen om zelf een woning te bouwen! Heb je nou interesse hierin gekregen en ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dan zou ik even een kijkje nemen op subhan.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *