In Nederland zijn er ongelooflijk veel verschillende aanbieders van het leggen van vloeren. Al deze aanbieders hebben ook veel verschillende type vloeren die ze kunnen aanbieden. Een vloer die tegenwoordig steeds populairder wordt is de horecavloer. Deze brengt ook meerdere voordelen met zich mee. Die voordelen bespreken we in dit artikel. Wilt u meteen een snel overzicht van deze voordelen, ga dan naar: https://www.vekavloeren.nl/horecavloeren/.

Heel snel aangebracht

Een van de grootste en misschien ook wel meteen het belangrijkste voordeel, is dat horecavloeren tegenwoordig heel snel gelegd kunnen worden. Zo snel dat ze al binnen 24 uur gelegd zijn. Wat nou precies het grote voordeel hiervan is, is dat je tent niet heel lang dicht hoeft te blijven bij een verbouwing van een nieuwe vloer. Normaal gesproken ging je dan al gauw minimaal 3 dagen tot een week dicht. Tegenwoordig hoeft dit dus niet meer omdat de oude vloer heel snel weggehaald kan worden en hier al heel snel een nieuwe voor in de plaats kan komen. Ideaal natuurlijk voor de horecaondernemers.

Eenvoudig schoon te maken

Een ander groot voordeel van deze horecavloeren is dat ze steeds eenvoudiger worden om schoon te maken. De vloeren zijn allemaal conform HACCP en voldoen dus aan de wetgevingen die voor horecavloeren zijn opgesteld. Hier gelden veel regels voor omdat keukens natuurlijk wel hygiënisch moeten blijven om te werken.

Tot slot zijn de vloeren ook nog eens slijtvast gemaakt en zijn ze zeer zwaar belastbaar waardoor je dus makkelijk zware apparaten en materialen over kunt vervoeren zonder dat de vloer beschadigd raakt. Kortom: horecavloeren zijn steeds meer in ontwikkeling bij de aanbieders.