Sandwichpanelen worden gebruikt om de muren en daken van gebouwen en structuren te bekleden. Deze panelen hebben hun naam te danken aan de vormgeving; sandwichpanelen hebben namelijk een kern van warmte-isolerend materiaal die aan beide zijden is bekleed met plaatwerk. Wil je weten waarom sandwichpanelen een ideale keuze zijn voor het bouwen van uiteenlopende structuren? Lees dan snel verder!

Snel bouwen

Sandwichpanelen garanderen projectmanagers dat hun structuur in no-time van de grond komt. Dit komt doordat de installatie van sandwichpanelen weinig arbeid betreft en ze gemakkelijk te installeren zijn. Sandwichpanelen staan bekend als kant-en-klare onderdelen die zijn voorbereid in de vereiste afmetingen, isolatietypes en kleuren op basis van de vereisten van het project. Zo kunnen veiligheidsvoorschriften en kwaliteitscontroles vooraf in de fabriek worden uitgevoerd.

Modulair

Constructie door middel van sandwichpanelen is zonder problemen in te delen volgens eigen idee. Hierdoor kunnen gebouwen ontworpen worden met hun karakteristieke eigenschappen zonder dat sandwichpanelen daaraan tekort doen.

Thermische isolatie

Sandwichpanelen staan bekend om hun perfecte thermische isolatie. Dit betekent dat er enorm veel energie kan worden bespaard, doordat de panelen tijdens de winter bijdragen aan het vasthouden van warmte, terwijl hoge temperaturen geen kans krijgen gedurende de zomer.

Voor vele applicaties

Het mooie aan sandwichpanelen is dat ze gebruikt kunnen worden voor uiteenlopende applicaties. Dit is dan ook de voornaamste reden dat niet alleen industriële constructies voorzien zijn van dit soort panelen, maar residentiële projecten ook populair zijn voor het gebruik ervan. Dankzij sandwichpanelen kunnen ontwerpbureaus aan de slag met kant-en-klare bouwconcepten die betrouwbaar en snel te installeren zijn. Tevens kunnen structuren zoals magazijnen, distributiecentra, koelcellen en diepvriezers, auto showrooms en recreatieve voorzieningen enorm profiteren van een hoge isolatiewaarde met behulp van sandwichpanelen.

Wil je een strakke en goed geïsoleerde gevel of wand creëren, dan ben je bij Sandwichpanelen – SAB-Profiel aan het juiste adres. Neem direct contact op als je snel wilt bouwen en hoge isolatiewaarden belangrijk zijn.