Verfklus? Latex verf spuiten is de strakke en voordelige oplossing!

Heeft u net een nieuw huis gekocht of wilt u uw huidige woning eens even lekker stevig opfrissen? Zit u te denken aan een verbouwing of wilt u nu eindelijk eens van die vergeelde plafonds af? Een mooie nieuwe laag verf kan wonderen doen, maar daarbij is het wel belangrijk dat de klus goed uitgevoerd wordt en dat het u tegelijkertijd ook geen fortuin kost! Latex verf spuiten is de oplossing die wij bieden waar u naar op zoek bent! Door te kiezen voor latex verf spuiten kunt u uw hele huis, inclusief voorbereidend werk, in één enkele dag laten verven, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit.

Waarom latex verf spuiten?

Het spuiten van latex verf heeft enkele grote voordelen ten opzichte van het meer traditionele werken met een roller en een stok of kwasten. De grootste en belangrijkste voordelen zijn dat het spuiten van latex verf zorgt voor een mooi egaal eindresultaat, zonder strepen of banen in het verfwerk. Daarnaast is het een stuk makkelijker en sneller om bijvoorbeeld grote oppervlakten, hoeken en plafonds te spuiten dan wanneer je aan de slag gaat met een verfroller en een stok. Mede hierdoor is het ook een stuk voordeliger om uw verfklus door een ervaren schilder die goed overweg kan met de verfspuit te laten uitvoeren. Het is voor het spuiten van latex verf wel belangrijk dat men de juiste voorbereidingen treft en gebruikt maakt van goede apparatuur.

homepage latex spuiten

Werkt verf spuiten op elke ondergrond?

In principe kan latex verf gespoten worden op alle ondergronden die u normaal gesproken ook zou verven met een roller of kwast. Denk hierbij aan stenen muren, behang, gips en stucwerk. Wanneer u kiest voor het spuiten of laten spuiten van verf geldt wel dat het beste en strakste resultaat zal ontstaan met nieuw en strak stucwerk als ondergrond. Het is dus handig om hier gelijk rekening mee te houden wanneer u plannen maakt voor onderhoud aan uw woning.

Bij een ondergrond die van zichzelf meer structuur heeft zal de structuur onder de gespoten verflaag zichtbaar blijven. Daarnaast zal er doorgaans een grotere hoeveelheid verf nodig zijn om het gewenste resultaat te krijgen. Voor het spuiten van latex op muren en plafonds met structuur moet u rekenen op het verbruik van 10 tot 20 procent meer verf dan bij gladde oppervlakten.

Kan ik dat niet zelf?

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen uw eigen verfklus uit te voeren. Hierbij is het wel belangrijk rekening te houden met het belang van de juiste apparatuur en een goede voorbereiding. Goedkope verfspuiten leveren doorgaans een veel minder bevredigend resultaat op dan professionele apparatuur. Bij het spuiten van latex verf gaat daarnaast ook een hoop werk zitten in de voorbereiding en afwikkeling. Het spuiten van verf brengt veel nevel met zich mee, waardoor een laag verf kan neerslaan op alle spullen en ondergronden in uw woning die niet goed beschermend zijn afgeplakt.

U kunt er dus voor kiezen een poging te wagen uw eigen klus uit te voeren door gebruik te maken van de gemakken van latex verf spuiten, maar onze ervaring leert dat het spuiten van latex verf, wanneer goed uitgevoerd, doorgaans zo snel en goedkoop tot een perfect resultaat leidt dat het niet de kosten noch de moeite waard is om zelf aan een dergelijke klus te beginnen.

Bent u benieuwd of uw klus geschikt zou zijn om door een ervaren verfspuiter in korte tijd te laten doen? Wilt u meer weten over de kosten en andere diensten die wij eventueel kunnen leveren? Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons met vragen of voor het aanvragen van een offerte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *