Triplex plaat

Ben jij opzoek naar een triplex plaat? Er zijn namelijk diverse soorten platen beschikbaar. Denk hierbij aan een plaat wat gemaakt is van berken. Dit is opgebouwd uit een oneven aantal laagjes. Deze zijn dan met een berkenfineer lagen kruislings verlijmd. Dit betekend eigenlijk dat, hoe meer je van deze dunne laagjes verlijmd, hoe sterker deze triplex plaat wordt. Veel mensen vinden dit dan ook een goede eigenschap aan de plaat. Verder is de kleur van deze berken wit tot licht gekleurd. Het is ook nog eens de meest gebruikte loofhout triplex, wat vaak uit Europa en Scandinavië komt.

Triplex plaat

Toepassingen

De triplex plaat kan gebruikt worden in diverse toepassingen. Denk hierbij aan lasergraveerders en interieur bouwers. Het zijn namelijk makkelijk bewerkbaar en zijn steviger dan normaal hout. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze plaat erg toepasselijk is voor diverse doeleinden. De platen kan je bijvoorbeeld voor een ongeveer 20 euro per vierkante meter aanschaffen. Het is mogelijk om via een webshop of fysieke winkel deze te bestellen. Het is belangrijk om de prijzen even te vergelijken, zodat je de goedkoopste variant kan kopen. De kwaliteit is vaak wel ongeveer gelijk. Het is helemaal mooi als je pas achteraf moet betalen.

Voordelen

De triplex plaat heeft ook nog eens een aantal voordelen ten opzichte van andere platen. Denk hierbij aan de echte houtlook, terwijl het veel minder werkt dan massief hout. Hierdoor bewaar je de natuurlijke uiterlijk, wat vaak goed bevalt onder de menigte. Bovendien is dit ook nog eens de hoogste kwaliteit triplex B/BB in de branche. Wat wel een nadeel is, is het feit dat de triplex nooit helemaal vlak kan zijn. Dit geldt voornamelijk bij de dikte 3mm. Neem dit in acht, als je van plan bent om deze plaat aan te schaffen.