cilinderslot

Heb je een cilinderslot of wil je een nieuw cilinderslot aanschaffen? Dan is het handig dat je er lang meedoet. Een cilinderslot is namelijk niet heel goedkoop en het vereist een kleine moeite om er langer mee te doen. Je moet het alleen weten. Daarom geven wij jou tips om lang met een cilinderslot te doen.

Welk cilinderslot is het beste?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat het beste cilinderslot is. Als je namelijk een cilinderslot met een zeer lage inbraakwering hebt, dan is er een grote kans dat er ingebroken wordt. Je slot is dan beschadigd en vervolgens moet je weer een nieuwe kopen. Om dit te voorkomen kan je het beste een SKG 3 sterren cilinderslot kiezen. Bij dit slot duurt het namelijk minimaal 5 minuten voordat de inbreker jouw woning binnenkomt en bovendien is dit slot tegen eigenlijk wel alle inbraakmethodes beveiligd. Dit komt door de hard-stalen brug. Kerntrekken is op dit moment de populairste inbraakmethode, waar veel woningen niet tegen beveiligd zijn. Met het SKG*** cilinderslot ben je hier wel tegen beveiligd. Dit cilinderslot beschikt over een certificaat, dus als je de sleutel uitleent aan bijvoorbeeld de buren, omdat je op vakantie gaat, kunnen zij de sleutel niet zomaar namaken. Hierdoor kan je namelijk alleen je cilinder of sleutels bij laten maken bij een geautoriseerde dealer. Daarnaast kan je bij dit cilinderslot met certificaat het beste kerntrekbeslag aanschaffen. Hierdoor schrik je namelijk inbrekers af, waardoor ze minder snel een inbraakpoging zullen doen. Zij zien namelijk aan het kerntrekbeslag dat jouw woning optimaal beveiligd is. Hierdoor is er een zeer kleine kans dat jouw cilinderslot beschadigd en doe je er dus het langst mee.

Onderhouden van cilinderslot

Als je een zwaar inbraakwerend slot hebt gekocht is het ook belangrijk om hem te smeren. Er zijn hiervoor heel veel smeermiddelen, maar er zijn er een paar die het beste zijn en er daadwerkelijk voor zorgen dat jouw slot soepel blijft werken en er geen vuiligheid in komt. Cilindersloten moeten minimaal 2 keer per jaar gesmeerd worden. Dit doe je door het slot in te spuiten met een speciale slotspray, siliconenspray of teflon, de sleutel in en uit het slot te halen en af te vegen. WD-40 werkt niet zo goed, aangezien dit maar tijdelijk werkt en daardoor vuiligheid in het slot komt. Je herhaalt het inspuiten, op- en neer halen en schoonvegen net zolang tot de afgeveegde sleutel geen zwart meer afgeeft. Pas dan is het slot goed schoon en op de juiste manier gesmeerd. Ook kan het met een buisje, die je op het tuutje van de slotspray plaatst. Daarmee spuit je vervolgens beide kanten van het slot en de dagschoot aan de kopse kant van de deur goed in. Voor het smeren is onze tip om een speciaal slotspray te gebruiken, een siliconenspray of Teflon spray. Deze zijn ongeveer net zo duur als WD-40 en zijn vetloos, waardoor ze ook bevriezen voorkomen en vastgevroren sloten kunnen ontdooien. Ook zijn deze sprays waterbestendig, beschermen en reinigen ze en zijn ze voor alle typen sloten geschikt. Op deze manier doe je dus langer met jouw cilinderslot en bespaar je een hoop onkosten!