interieur

Het spreekt voor zich dat er in elke woning wel gebruik wordt gemaakt van één of meerdere spiegels. Vaak is het zo dat er dan ook minstens één exemplaar is terug te vinden in de badkamer terwijl veel mensen er ook één hebben hangen in bijvoorbeeld de slaapkamer en de inkomsthal van de woning. Spiegels beschikken in de praktijk over een uiteenlopende functie. De exacte functie waarvoor ze gebruikt kunnen worden is daarbij afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

  1. De afmetingen waar de spiegel in kwestie over beschikt; 
  2. Het soort spiegel waar gebruik van wordt gemaakt; 

Op het eerste zicht lijken spiegels er natuurlijk min of meer hetzelfde uit te zien, maar schijn bedriegt. Het soort glas waar gebruik van wordt gemaakt kan bijvoorbeeld een aanzienlijk verschil betekenen. Het is mede omwille van deze reden dat een spiegel in de badkamer anders zal worden gebruikt dan een spiegel die je bijvoorbeeld in de inkom van je woonst gaat plaatsen. Hoe dan ook, wil jij graag één of meerdere spiegels aanschaffen en wil je graag kunnen achterhalen wat de belangrijkste aandachtspunten daarbij zijn om rekening mee te houden? Lees dan snel verder!

Over welke afmetingen moet je spiegel beschikken?

Een zeer belangrijk punt om bij stil te blijven staan heeft betrekking tot de afmetingen waar spiegels over kunnen beschikken. Het doel van de spiegel die je wenst te kopen zal ook op dit vlak een niet onbelangrijk verschil betekenen. Wil je bijvoorbeeld een spiegel kopen om in de badkamer te implementeren die je kan helpen tijdens bijvoorbeeld het scheren? Dan spreekt het voor zich dat een kleine spiegel gecombineerd met het juiste glas voldoende zal zijn. 

Een ander verhaal wordt het wanneer je op zoek bent naar iets om in je woning op te hangen die een volledige persoon in beeld kunnen brengen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een outfit aantrekt en je graag wil zien of deze outfit wel volledig naar wens is of niet. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, je zal bij de afmetingen van je spiegels absoluut stil willen blijven staan!

Moeten de spiegels aan speciale eisen zien te voldoen?

Het spreekt voor zich dat niet alleen de afmetingen een belangrijk aandachtspunt zijn om rekening mee te houden. Wat namelijk bovendien ook nog te denken van de eventuele extra eisen waar de spiegels aan dienen te voldoen? Wat dit betreft kan je rekening houden met:

  1. Moet de spiegel bijvoorbeeld zijn voorzien van spiegelverwarming?
  2. Zoek je naar een spiegel met ingebouwde verlichting of niet? 
  3. Moet de spiegel over een bepaalde specifieke stijl beschikken?

Veel mensen onderschatten vaak de visuele impact die spiegels hebben op de ruimte waarin ze worden geïmplementeerd. In het merendeel van de gevallen is het zo dat spiegels een centrale plaats krijgen in de ruimte. Daardoor spreekt het voor zich dat ze al snel opvallen waardoor er ook grondig over de stijl moet worden nagedacht. Hoe dan ook, wil je graag één of meerdere spiegels kopen en wil je daarbij niets aan het toeval overlaten? Dan moet je zeker even stil blijven staan bij de aandachtspunten zoals hierboven aangegeven.