Slim bouwen met Faay...

6 oktober 2016

De wandpanelen die Faay produceert hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton of vezelversterkt spaanplaat. Door de massieve kern van vlasscheven hebben de Faay-wanden over het gehele oppervlak een zeer hoge schroefvastheid (100 kg per spaanplaatschroef, 120 kg per houtdraadbout, zónder plug!), zijn ze robuust en zeer stabiel.
De producten worden aan zeer hoge eisen gesteld met betrekking tot geluidsisolatie, brandwerendheid, flexibiliteit en milieu.

Snelheid staat voorop
Het bijzondere van dit wandsysteem is de snelle (en dus kostenefficiënte) montage. De panelen zijn namelijk eindbeplating, spouwvulling en stijl- en regelwerk in één. Plaatsen van achterhout is met een Faay wand niet nodig.

Een FAAY wand laat zich gemiddeld 40% sneller plaatsen dan een traditionele droogbouwwand. Het begint met het uitmeten en monteren van de vloer- en plafondprofielen. Daarna worden de panelen geplaatst, waarbij verbindingsveren zorgen voor het onderlinge verband en voor de koppeling met vloer en plafond. Aan de oersterke wand kunnen zware objecten zoals radiatoren en kasten gehangen worden, zónder gebruik van achterhout!

Voor de montage handleiding: klik hier.

Labels:
    Deel dit bericht: