Heb je scheuren in de gevel? Je kunt dit gemakkelijk zelf herstellen. Op deze pagina leggen we je graag uit hoe je dit kunt doen. Van het goed constateren van de oorzaak tot de uitvoering. Benieuwd hoe je de scheuren in de gevel kunt herstellen? Lees hieronder gauw verder.

Oorzaak scheuren in de gevel achterhalen

Om de scheuren in de gevel zelf te herstellen is het eerst belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Zo voorkom je dat het in de toekomst niet weer gebeurd. Scheuren in de gevel kunnen namelijk komen door oorzaken die desastreuze gevolgen kunnen hebben. Zo kunnen scheuren in de gevel komen door een kapotte fundering of grondverzakkingen. Laat dus altijd een funderingsonderzoek uitvoeren en laat, indien nodig, je fundering versterken. Je hebt hiervoor verschillende organisaties die je hierbij van A tot Z helpen. Bijvoorbeeld Duurzaamfunderingsherstel.nl die bij constatering van funderingsproblemen zelfs de scheuren in de muren ook herstellen. Graag zelf al enig vooronderzoek doen? Een verzakking huis herkennen kun je aan verschillende signalen zien. 

Scheuren in de gevel herstellen

Eenmaal de oorzaak achterhaald en goed aangepakt? Mooi! Dan kunnen de scheuren in de muur worden aangepakt. We raden aan bij de eerste keer dat je er mee bezig gaat om een basisset voor scheurherstel aan te schaffen. Verkrijgbaar bij online bouwwebshops zoals Wallproducts.nl en Abcadamas.nl. Hier zit alles in wat je nodig bent om scheuren in de gevel te herstellen:

  • 8x spiraalankers
  • 1x 5kg ankermortel
  • 1x Mortelpistool met brede en smalle spuitmond
  • 1x Mortelmixer 
  • 1x Voegspijker
  • 1x Handleiding

Op de productpagina van deze basisset staat het gebruik hiervan precies beschreven en is er zelf een video toegevoegd. Kortweg gaat het herstellen van scheuren als volgt: voegen rondom de scheuren in de gevel uitslijpen, spiraalankers met mortel aanbrengen en afvoegen met zogeheten steenpasta zodat je de herstelwerkzaamheden niet meer terug ziet. Verdiep je wel goed in de verschillende afmetingen die voor diverse voeghoogtes beschikbaar zijn.