Redelijk te lassen

Met Titanium Grade 5 heb je een zeer sterk metaal die redelijk te lassen is, en bestand is tegen corrosie, het is het meest gebruikte metaal die ook nog warmte behandelbaar is en je kan titanium op maat krijgen. Unieke eigenschappen zijn hoog in sterkte, en laag in gewicht. Door de goede kwaliteit van het titaan kun je het overal bijna toepassen, mede door de corrosiebestendigheid. Door de legering met warme te behandelen, kun je het materiaal nog sterker maken dan het al is. In de lucht en ruimtevaart wordt materiaal veel gebruikt, maar ook in de medische en chemische industrie.

Vele toepassingen

Met Titanium Grade 5 heb je een perfect materiaal om in de luchtvaart te gebruiken, motorcomponenten en casco’s wordt het vaak voor ingezet. Ook in de offshore en de scheepvaart wordt titanium veel gebruikt, zelfs in de markt om energie op te wekken. De sterkte gewichtsverhouding is wel uniek te noemen, geen enkel metaal van dit gewicht is net zo sterk. In de tandheelkunde wordt het ook veel gebruikt voor implantaten, maar de legering wordt ook ingezet voor sportartikelen. Titaan is verder verkrijgbaar als staaf, plaat en lasmateriaal, bewerken kun je door middel van knippen, lasersnijden, watersnijden of knippen

Titanium op maat

Verschil met grade 1 t/m 4

Maak je gebruik van Titanium Grade 1 tot 4 dan heb je te maken een zuiver titanium welke niet zo sterk is, Titanium Grade 5 is vele malen sterker dan de commerciële soorten. Wel zijn de thermische eigenschappen en de stijfheid hetzelfde als grade 1 tot 4, als enige materiaal is Grade 5 warmte behandelbaar wat bij de andere soorten niet is. De combinatie van de unieke eigenschappen die het materiaal heeft, is het een van de meest gebruikte metalen op de markt. Wanneer de te delen lassen schoon zijn, kun je het materiaal ook goed lassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *