Faay Wanden en Plafonds

Mijlweg 3
4131 PJ Vianen
Telefoon:
0347 37 66 24
Website:
www.faay.nl

Faay Wanden en Plafonds

Faay Vianen is een Nederlands familiebedrijf opgericht in 1972. De wandpanelen die Faay produceert hebben een kern van vlasscheven (een restproduct van de vlasteelt) met aan weerszijden een toplaag van gipskarton of spaanplaat.

FAAY wand- en plafondsystemen worden zeer breed toegepast in de nieuwbouw en de renovatie. Woningen, bedrijven, scholen, showrooms, hotels, bedrijfspanden, ziekenhuizen … voor élke situatie is een perfect product voorhanden, waarmee aan alle wettelijke bouwregelgeving kan worden voldaan.

 

Geen scheidingswand is zo snel gemaakt als een FAAY-wand. Besparingen tot 50% (!) op de montagetijd ten opzichte van traditionele wandsystemen zijn geen uitzondering. En tóch heeft een FAAY-wand al bij geringe dikte een geluidsisolatie en brandwerendheid die traditionele systemen pas halen bij een (veel) grotere dikte.

De kern van geperste vlasscheven geeft een FAAY-wand ook veel ander ‘ingebouwd’ voordeel: een enorme stabiliteit en constructieve sterkte, een hoge stootvastheid en een bijzonder hoge schroefvastheid (110 kg per gewone schroef, 250 kg per houtdraadbout, zónder plug!).

Verder is elk element standaard voorzien van twee leidingschachten voor het inbouwen van elektra en/of datacommunicatieleidingen.

Alle Faay-producten zijn bijzonder ‘groen’. Onze wanden bestaan uit bio-based materiaal. Faay Vianen is gecertificeerd door ISO (waaronder ISO 14001/milieueffecten en ISO 9001/kwaliteitsmanagement), KOMO, FSC en PEFC.