Palletwagens zijn essentieel voor professionele werkplaats.

Een palletwagen (ook wel pompwagen of pompwagen genoemd) is een trolley op wielen die is ontworpen om pallets op te tillen en te vervoeren. De taps toelopende vorken van de wagen sleuf onder de pallet en de pomphendel kan vervolgens worden gebruikt om de lading te heffen en te laten zakken. Palletwagens worden vaak gezien in magazijnen, magazijnen en andere omgevingen waar vaak houten pallets worden gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten palletwagens beschikbaar om aan allerlei verschillende vereisten te voldoen.

Hoe je een palletwagen gebruikt

Palletwagens zijn ontworpen om te worden gebruikt met standaard houten pallets. Om een ​​lading met een palletwagen te verplaatsen, moet je die lading eerst op een pallet plaatsen en deze vastzetten met geschikte ladingbeveiligingsproducten (bijv. Spanbanden).

Nadat jouw lading is vastgezet, kun je jouw palletwagen op zijn plaats manoeuvreren door de vorken in de daarvoor bestemde openingen te schuiven. Je kunt dan de pomphendel van de wagen gebruiken om de pallet van de grond te tillen.

Palletpompwagens maken het gemakkelijk om lasten over jouw terrein te verplaatsen, terwijl veel van de risico’s die gepaard gaan met zwaar tillen worden geëlimineerd. Denk eraan, als je pallets over ruw terrein moet verplaatsen, zijn er speciale palletwagens voor elk terrein beschikbaar voor dit doel.

Ongevallen en verwondingen met palletwagens

Je denkt misschien dat ongevallen met palletwagens zeldzaam, zeldzaam of klein van aard zijn, maar dat is niet wat de statistieken laten zien. Materiaalbehandeling is altijd riskant, en een magazijnomgeving kent een hoog percentage industriële ongevallen en verwondingen. Bij veel incidenten is sprake van oneigenlijk of onzorgvuldig gebruik van palletwagens met als gevolg ernstig letsel. De meeste verwondingen door palletwagens zijn rugklachten. Voet- en handbeknellingen komen echter ook vaak voor bij onjuist gebruik van de pompwagen. Het voorkomen van letsel bij palletwagens vereist aandacht en toewijding van zowel de werknemer als de werkgever. Twee van de grootste oorzaken van ongevallen met een palletwagen zijn het gebrek aan goede training en eenvoudige zelfgenoegzaamheid. Beide kunnen worden overwonnen door het implementeren van veiligheidsprotocollen voor palletwagens en ervoor te zorgen dat werknemers goed geïnformeerd zijn en bewijst zijn tijdens het gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *