Nieuwe vloer leggen? Overweeg tapijttegels

De meest voor de hand liggende opties voor een nieuwe vloer is meestal laminaat. Laminaat biedt veel voordelen, maar er is eigenlijk 1 groot nadeel en dat is dat het absoluut niet tegen vocht kan. Voor in je huis is laminaat daarom misschien een goede keuze. Maar wil je een werkplaats of kantoor inrichten? Dan kun je misschien beter voor een ander type vloer gaan, zoals tapijttegels. We zullen je in dit artikel uitleggen waarom en welke voordelen tapijttegels nog meer hebben!

Hufterproof

Tappijttegels zijn erg hufterproof. Dit komt namelijk omdat je een vloer heel makkelijk netjes kunt houden. Hoezo dan? Zal je misschien denken. Dit komt omdat je met tegels werkt waaruit de vloer is opgebouwd. Dit betekent dat wanneer een tegel beschadigd raakt, vies wordt of nat wordt je deze makkelijk eruit kunt halen. Zo kun je de beschadigde plek weer vernieuwen en hoef je dus niet gelijk je hele vloer eruit te halen. Tapijttegels trekken ook niet krom als vocht op komt te liggen. Je kunt ze er gewoon simpel uithalen om even te laten drogen. Dit is eigenlijk de voornaamste reden dat tapijttegels veel op werkplaatsen en kantoren worden gebruikt. Neem eens een kijkje op magic carpets om te zien welke opties je allemaal hebt.

Betaalbaar

Maar er zijn nog meer voordelen aan tapijttegels. Een van die voordelen is dat ze erg betaalbaar zijn. Dit zit voor een groot gedeelte in de installatiekosten. Tapijttegels zijn namelijk erg makkelijk te installeren en er zijn eigenlijk geen professionals voor nodig. Dit betekent dat ze dus voor relatief lage kosten te leggen zijn.

Referenties: https://www.magic-carpets.nl/