Hekwerk

Wanneer het op het afbakenen van grond en percelen aankomt behoort hekwerk al vele jaren tot de meest populaire opties. De redenen hierachter zijn redelijk divers. Zo is hekwerk ten eerste relatief goedkoop, zeker als je je bedenkt hoe lang dit materiaal doorgaans mee gaat en hoe weinig onderhoud je hieraan hoeft uit te voeren. Ten tweede zijn potentiële inbrekers nooit blij met hekwerken waar je in principe niet of nauwelijks overheen kunt klimmen. Daar komt nog bij dat hekwerk je flink wat extra privacy kan bieden en dat, als je althans de juiste keuzes maakt, je met hekken een hele mooie toevoeging kunt geven aan je tuin in het bijzonder en de uitstraling van je woning in het geheel. Om dit laatste voor elkaar te krijgen is het dan echter wel zaak dat je goed onderzoekt welke typen hekwerken er zoal zijn en wat goed bij zowel je woning als je eigen smaak past. Lees verder om hier meer over te weten.

Hekwerk

Welke mogelijkheden heb je zoal wat betreft hekwerken?

Als het op hekwerken aankomt heb je onder meer de volgende mogelijkheden:

  • Je gaat voor klassieke hekwerken. Deze producten worden ook wel aangeduid als sierhekwerk. Een belangrijke eigenschap bij deze hekwerken wordt uiteraard gevormd door het fraaie uiterlijk waarin niet zelden sierlijke afwerkingen en ornamenten in te zien zijn. Bij sierhekwerken zie je ook vaak dat deze slechts ongeveer een meter hoog zijn. Echter kunnen deze hekwerken natuurlijk met hetzelfde gemak een serieuze hoogte hebben, zelfs zodanig dat het inbraak kan voorkomen.
  • Je kiest voor een designhekwerk. Een dergelijk hek past meestal beter bij wat modernere woningen en strak afgewerkte tuinen. 
  • Als je een eigen oprit in je tuin hebt kun je een poort in je hekwerk laten integreren. Hierbij kun je voor het grootste gemak zelfs kiezen uit poorten die je elektronisch kunt openen.