Als mensen gebruiken we over de hele wereld natuurlijk oneindig veel gebruiksvoorwerpen.

Ook hebben we overal heel veel levensmiddelen nodig. Daarnaast moeten al deze zaken bijvoorbeeld ook nog verpakt worden in verpakkingsmaterialen.

Al deze zaken en dingen worden ergens gemaakt. Vervolgens moeten ze naar de plek waar ze nodig zijn of waar ze verkocht worden. Vaak is dit ook nog eens een tussenstation. De levensmiddelen bijvoorbeeld moeten naar onder andere groothandels. Van daaruit gaan ze weer naar supermarkten of horecazaken.

Verpakkingsmaterialen gaan bijvoorbeeld naar voedingsmiddelen verwerkende bedrijven. Daar gaat het voedingsmiddel in de verpakking en vervolgens moet het geheel ook weer naar een supermarkt, groothandel, distributiecentra of horecaondernemer. transport

Al deze verplaatsingen gebeuren met behulp van transport.

Transport

Het transporteren van al het bovenstaande kan op vele manieren. En we zien deze transportmiddelen eigenlijk allemaal wel dagelijks. Of in elk geval een aantal ervan.

Transport over de weg

Als we in de auto stappen en we gaan op pad dan zien we vaak al talloze vrachtwagens op bijvoorbeeld de snelweg. Deze vrachtwagens vervoeren alle denkbare zaken over het asfalt in Nederland.

Maar ook de koeriers met hun bestelwagens, busjes en kleine vrachtwagens/bakwagens vervoeren de nodige zaken. Denk aan gebruiksartikelen. Bestel je iets via Bol.com dan komt er meestal de volgende dag al een busje voor je huis met de bezorging.

Transport over water

Vervoer van artikelen en dergelijke over water is natuurlijk ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de grote vrachtschepen vol met containers. Veel artikelen die uit Azië naar Europa komen gaan met deze containers mee.

Transport door de lucht

Een snelle manier van transporteren is per vliegtuig. Dit wordt met name gebruikt voor goederen die een grote afstand moeten af leggen. Daarna moeten deze goederen natuurlijk het laatste stuk vaak nog over de weg getransporteerd worden.

Transport per spoor

En de laatste manier van vervoer die we hier willen noemen is die per spoor. Dus met de trein. Goederentreinen worden ook veel gebruikt in de transportwereld.