Leren en werken in de buitenlucht? 3 tips!

De één zou het liefst zijn hele leven in de schoolbanken blijven zitten. Feitjes stampen, kennis opdoen en bovenal: lekker nog lang niet aan het werk. De ander is echter volstrekt het tegenovergestelde en kan niet wachten om vooral lekker in de praktijk aan de slag te gaan. Zijn schoolperiode kan ‘m niet snel genoeg voorbijgaan. Binnen zitten is bovendien helemaal niks voor hem. Hij wil de vogels horen fluiten, de frisse wind voelen en het versgemaaide gras kunnen ruiken.

Herken jij jezelf in dit laatste en ben je op zoek naar een geschikte opleiding? Wij hebben drie ideeën voor je, waarbij je werkt en leert tegelijk. En dat ook nog eens (hoofdzakelijk) in de buitenlucht! Wat wil je nog meer? Lees gauw verder!

Vakman GWW

Vakman, dat klinkt alvast goed! Daarbij staat GWW voor grond-, weg- en waterbouw. Je wordt dus opgeleid tot specialist in het aanleggen van weg- en waterbouwkundige constructies. Denk aan wegen, parkeerterreinen, bermen, rioleringen, maar ook pompinstallaties. Als vakman GWW heb je een ontzettend afwisselende baan en is dus geen dag hetzelfde. Je kunt deze mbo 2-opleiding volgen als je beschikt over een vmbo basis-diploma of een niveau 1-opleiding hebt afgerond.

Daarnaast kun je nog doorstromen naar de opleiding tot allround vakman GWW op mbo 3-niveau. Als allround vakman GWW heb je meer voorbereidende taken en bedien je bovendien diverse machines. Ook worden er organisatorische en administratieve vaardigheden van je verwacht.

Schilder

Ook tijdens de vakopleiding tot schilder ben je van begin af aan al aan het werk. Deze zogeheten BBL-opleiding houdt namelijk in dat je liefst vier dagen van de week stage loopt bij een schildersbedrijf bij jou in de regio en één dag in de week naar school gaat. In twee jaar leer je in de praktijk alle kneepjes van het vak en word je opgeleid tot zelfstandig schilder. Met wat geluk kun je na je opleiding bovendien bij het stagebedrijf blijven werken!

Groenmedewerker

Heb jij groene vingers? Dan heb je geluk, want werkelijk overal in het land is er altijd meer dan voldoende vraag naar gemotiveerde groenmedewerkers. Jij houdt het groen in jouw gemeente mooi op orde, voor een nette uitstraling van de openbare ruimten. Een eervolle baan die je natuurlijk alleen in de praktijk écht kunt leren!