Kunststof repareren

Ben je geregeld in je hobbyruimte of schuur te vinden om te klussen, dan is het niet nieuw voor je dat je niet alle materialen met een lijmsoort kunt bevestigen. Hout doe je met houtlijm en metaal weer met een andere lijm, PE komt erg veel voor in het dagelijks leven en noemen we in de volksmond kunststof. Het wordt gebruikt voor zandspeeltjes, kinderspeelgoed maar ook emmer worden ervan gemaakt, ook polyethyleen kan kapot gaan en moet dan gerepareerd worden. Je kunt het kapotte voorwerp of de scheur dan repareren met PE lijm. De lijm is erg sterk en heeft een goede hechting op het materiaal.

Lijm je producten op twee manieren

Bij mesaproducts.nl gaan we niet over een nacht ijs, er zijn twee soorten PE lijm in het assortiment te vinden. De industrielijm met een primer wordt veel gebruikt voor huis, tuin en keukengebruik, de lijm is verkrijgbaar als set. Door eerst de primer aan te brengen en dan de lijm, bevestig je de twee onderdelen aan elkaar. De set is perfect geschikt voor het repareren van kleine onderdelen, je kunt het met een spuit aanbrengen. Heb je een ander soort kunststof wat toch gerepareerd moet worden, dit kun je doen met de 2K hybride lijm. Deze lijm wordt in de meeste gevallen gebruikt voor kunststofsoorten als PET en LDPE. 

PE lijm

Eenvoudig lijmen van onderdelen

Vroeger was het niet eenvoudig om kunststof aan elkaar te lijmen of te repareren, gelukkig is dit met PE lijm veranderd. Tegenwoordig is het mogelijk om alle soorten kunststof te te herstellen, voor de fanatieke klusser is dit natuurlijk geweldig nieuws. Wel speelt de kwaliteit van het kunststof ook een rol, hoe beter het soort kunststof is, hoe beter de hechting en werking van de lijm zal zijn. In de webshop van mesaproducts.nl heb je een goed overzicht van alle soorten lijm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *