Kingspan Insulation blijft investeren in de groeiende Scandinavische isolatiemarkt

26 maart 2018

Kingspan Insulation gaat investeren in een nieuwe ultramoderne productiesite voor de Kooltherm® isolatieproducten. De nieuwe fabriek zal net ten zuiden van Jönköping (Zweden) worden gebouwd. Jönköping/Husqvarna heeft een interessante geografische ligging en een goede infrastructuur in alle richtingen. Bovendien is het een moderne, dynamische regio met universiteiten en diverse types van bedrijven en activiteiten.

De nieuwe fabriek komt er om te beantwoorden aan de grote vraag naar Kooltherm® producten op de Scandinavische en Baltische markten. De afgelopen jaren is de vraag naar Kooltherm® producten sterk gestegen, vooral in Zweden en Denemarken. Verwacht wordt dat die forse groei in alle Scandinavische en Baltische landen zal aanhouden. “Kooltherm is de hoeksteen van onze groeistrategie in al deze markten”, aldus Henk Bassie, managing director van Kingspan Insulation Continental Europe.

Het investeringsproject gaat meteen van start en de fabriek zal in het tweede semester 2019 operationeel zijn. In een eerste fase zal de Kooltherm® fabriek zo’n 20 personeel hebben. Dit aantal kan oplopen tot 70 à 80 personen wanneer de fabriek volledig operationeel zal zijn. De bouw van de nieuwe fabriek moet de wereldwijde ambitie van Kingspan om klimaatneutraal te worden, helpen verwezenlijken. Kooltherm® is een hoogwaardige isolatie die het mogelijk maakt energie-efficiënt te bouwen, dankzij gevelisolatieplaten die half zo dik zijn als traditionele isolatiematerialen.

Kingspan Group is wereldwijd marktleider in hoogwaardige isolatie en gebouwschillen. Kingspan en haar dochterondernemingen reiken oplossingen aan voor de bouwsector overal ter wereld. Het bedrijf opereert via vijf divisies: Insulated Panels, Insulation Boards, Access Floor Systems, Environmental en Light & Air. In 2017 bedroeg de netto-omzet van Kingspan 3,7 miljard EUR. De onderneming is actief in meer dan 100 locaties, verspreid over 60 landen, en heeft ruim 11.000 werknemers. 73% van de omzet hiervan wordt in Europa verwezenlijkt. Kingspan is een beursgenoteerde onderneming aan de Irish Stock Exchange.

 

 

Labels:
    Deel dit bericht: