Steeds meer huizen hebben geen radiator meer. Dat is ook best logisch, ze zijn onhandig en niet zeer mooi. In de plaats van een radiator wordt er dan onder andere gebruik gemaakt van vloerverwarming. Dit houdt in dat de verwarming in de vloer in ingebouwd. Het maakt de vloer en vloer hierdoor gelijkmatig warm. Dit gebeurt via warmtestralingen of radiatie. Vloerverwarming geeft een prettige temperatuur aan je woning voornamelijk als je gebruik maakt van een weersafhankelijke regeling. Het is alleen wel zo dat niet bij elke vloer een vloerverwarming kan. Ik ga je vertellen of het bij een beton cire vloer woonkamer gaat.

Wat is beton ciré?

Eerst is het handig om te weten wat beton cire is voordat je kan weten of dit wel of niet kan met een vloerverwarming. Beton cire is gepolijste beton die voornamelijk wordt gebruikt voor vloeren en wanden. Echter kan het ook gebruikt worden voor het aanrecht en meubels. Omdat beton een hard materiaal is, is het een geschikt materiaal wat niet snel kapot gaat. Je hebt ook geen kieren waardoor poetsen makkelijker gaat. Beton geeft altijd een soort van glans af, als je hierbij het juiste lichtinval hebt zal je huis lichter ogen. Omdat het beton is zijn er verschillende manieren om het aan te brengen. Hoe stugger ze het aanbrengen hoe stugger het zal zijn. hierdoor kan je spelen met de drukte die je graag in huis wilt overbrengen. Een beton cire vloer woonkamer is ook een geschikte vloer als je kinderen hebt.

Beton cire vloer en vloerverwarming

Een beton cire vloer is ongeveer 8 mm dik. Dit is een gouden combinatie voor vloerverwarming. De vloer wordt dus snel warm en je zal de warmte daardoor ook sneller in je huis voelen. Dit is dus beter voor het milieu en voor je portemonnee. Vanwege de egale en gladde gevoel van beton is het dus zeer prettig om op blote voeten te lopen. Een beton cire vloer woonkamer is dus een goede oplossing als je liever geen radiator wilt.