Heb je asbest in je huis aangetroffen? Dan wil je dit waarschijnlijk graag weghalen. Maar kun je dit zelf doen of moet je hier altijd iemand voor inschakelen? Dit verschilt per situatie. Meer weten over asbest verwijderen? Je kunt het hier lezen! 

Asbest zelf verwijderen

Je kunt asbest zelf verwijderen. Dit mag wanneer het gaat om een woonhuis of een schuurtje met een klein dak. Dit dak mag maximaal 35 m2 zijn en bestaan uit golfplaten die geschroefd zitten. De golfplaten mogen dus niet gelijmd of gespijkerd zijn. Hier is namelijk een te grote kans op beschadiging als je het zelf gaat verwijderen. De platen mogen ook niet al beschadigd zijn en je moet vooraf melding doen bij de gemeente bij het verwijderen van de platen. 

Als je zelf asbest gaat verwijderen moet je op een aantal dingen goed letten. Verpak de verwijderde platen goed. Gebruik voldoende dik plastic hiervoor en plak de uitstekende delen af. Probeer de platen zo goed mogelijk te beschermen tegen beschadiging. Daarnaast is goede bescherming voor jezelf ook heel belangrijker. Draag een adembeschermingsmiddel zodat je de kleine asbestdeeltjes niet inademt. Daarnaast is een goede bril ter bescherming van je ogen belangrijk en een wegwerpoverall. 

Asbest laten verwijderen

Heb je nu zoiets van, ik weet niet of dat verwijderen wel iets voor mij is? Je kunt asbest ook door een gecertificeerd bedrijf laten verwijderen. Het weghalen van asbest is namelijk wel erg belangrijk. De overheid wil namelijk dat er in 2024 geen asbestdaken meer aanwezig zijn. Het is dus zaak om je asbest dak voor 2024 te laten verwijderen. 

Een gecertificeerd bedrijf kan je verder adviseren of je het asbest moet weghalen of beter kan laten zitten. Bij andere verwerking dan daken is het soms namelijk zelfs beter om het te laten zitten. Door het asbest te verwijderen kan het beschadigen en kunnen de vezels vrij komen. Daarnaast heeft een bedrijf alle kennis om asbest op een veilige manier te verwijderen. Ze kunnen je van begin tot eind helpen.

Zo kunnen ze eerst een asbestinventarisatie doen, waarbij ze kijken waar asbest zit en hoeveel. Daarna regelen ze de sloopmelding, het verwijderen van de asbest en ook het plaatsen van bijvoorbeeld een nieuw dak. 

Ook op zoek naar een bedrijf dat asbest voor je weg kan halen? Neem dan eens een kijkje bij dit Sloopbedrijf in Amsterdam. Zij zijn betaalbaar en hebben veel ervaring in het verwijderen van asbest.