Iedereen kent het ge-etter met verlengsnoeren wel. Ze zijn nooit lang genoeg en je komt ze altijd tekort. Zeker wanneer je buiten gaat klussen of überhaupt in huis gaat klussen, is een kabelhaspel je grootste vriend. In deze blog bespreken we de voordelen van de kabelhaspel.

Geschikt voor iedereen

De associatie die de kabelhaspel oproept, is professioneel. Dat ze alleen geschikt zijn voor mensen die werken in de bouw, de evenementenindustrie en elke andere industrie waarin met veelvuldig met elektrische apparatuur werkt. Maar de kabelhaspel is ook uitermate geschikt voor particulieren en doe-het-zelvers, om in en om het huis te gebruiken.

Verschillende lengtematen

Kabelhaspels zijn in verschillende lengtematen verkrijgbaar. Zo kunnen ze variëren van 15 meter tot wel 40 meter lang. Zo zit er altijd wel een lengte tussen die bij jou en jouw gebruiksprofiel past. Dat maakt het stofzuigen van je auto of het snoeien van de heg ineens een stuk makkelijker.

Thermische beveiliging

De meeste kabelhaspels zijn ook beveiligd tegen kortsluiting. Ze bevatten een zogenoemde thermische beveiliging, die ervoor zorgt dat de stroom die door het haspel loopt direct wordt onderbroken, als die beveiliging meet dat de kabelhaspel te warm wordt. Zo is de kans op het ontstaan van kortsluiting of brand dus veel kleiner dan met een gewoon verlengsnoer.

Geschikt voor elke soort klus

Wanneer je in of om je huis gaat verbouwen of renoveren is het een absolute must om een kabelhaspel in huis te hebben. Met het grootste gemak, zonder dat je belemmert wordt door kabels die niet lang genoeg zijn, kun je elke klus binnen mum van tijd klaren. Zo kun je makkelijker even dat gaatje daar hoog in de muur boren en ook makkelijker die planken vrezen zonder gedoe.

Duurzaam ontwerp

Het assortiment kabelhaspels van Schneider Electric is zo ontworpen dat het materiaal jarenlang meegaat. Het werkmateriaal is oersterk, de haspels hebben beschermende randen en zijn voorzien van een hoge IP-beschermingsgraad. Zo weet je dat je goede kwaliteit in huis hebt, waar je nog jaren gebruik van kan maken.

Bestel vandaag nog jouw kabelhaspel voor al je klussen thuis en op de werkplaats.