Je goed voorbereiden op de volgende hittegolven? Schaf een aircooler aan!

Hoogstwaarschijnlijk als gevolg van klimaatverandering krijgen we in Nederland de laatste jaren steeds vaker te maken met intense hittegolven in de zomers. Soms houden hittegolven zelfs veel langer aan dan het minimum om het een hittegolf te mogen noemen. Nu is er niets mis met een beetje warmte, maar bij lang aanhoudende extreme hitte wordt het in menig huis zo warm dat het eigenlijk niet meer uit te houden is. Gelukkig is het niet zo dat hier niets tegen valt te doen. De meest efficiënte manier om de hitte te lijf te gaan is door een aircooler te gebruiken. Als je dus goed voorbereid wilt zijn op aankomende zomer, dan is het zeker aan te raden er nu alvast eentje aan te schaffen.

aircooler

De werking van aircoolers in het notendop

Een aircooler is erop gericht dat de gevoelstemperatuur in de ruimte waarin het apparaat staat kouder aanvoelt. Het apparaat werkt op basis van het binnen zuigen van ‘bestaande’ lucht, waarna deze lucht in de aircooler wordt gereinigd en gekoeld. De koele en schone lucht wordt vervolgens uitgeblazen. Interessant is ook dat je het luchtvochtigheidsgehalte in de ruimte kunt verhogen. Dit doe je door wat water te deponeren in het daarvoor bestemde reservoir. Voordelig is hoe dan ook dat een aircooler onafhankelijk werkt, in die zin dat je ‘m dus niet met een slang met de buitenlucht hoeft te verbinden.

Variatie binnen aanbod aircoolers 

Als je kijkt naar de verschillende aircoolers die er op de markt zijn, dan zie je dat de variatie ‘m vooral zit in het vermogen. Welke aircooler jij nodig hebt hangt eigenlijk vooral af van de grootte van de te koelen ruimte. Hoe meer ruimte gekoeld moet worden, hoe meer vermogen je apparaat nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *