Ideeën voor in de tuin

Wil je je tuin veranderen maar je hebt geen ideeën? Dan heb ik hier een paar leuke inspiratiebronnen om je tuin te veranderen!

Dakboom voor het terras

Als je een terras hebt is een beetje schaduw in de zomer ook wel lekker. Dat kan via een parasol, maar een dakboom is ook een optie. Het groene bladerdak zorgt voor een lekkere koelte, en zo’n boom ziet er mooi uit voor in de tuin. Een dakboom wordt onderhouden door te snoeien, het ligt aan de soort boom die je hebt wanneer je moet snoeien.

Voor het gazon

Voor degene met een groot, kaal gazon is het een idee om paden in het gazon te maken. Dat kan een pad zijn van stenen. Het is ook mogelijk om een stap-stenen-pad te maken. Je haalt een paar tegels eruit en je pad ziet er al leuker uit. Om het pad heen kan je dan wat lage plantjes planten en dan is je pad al klaar.

Kant en klaar haag

Het is ook mooi om een afscheiding in de tuin te hebben. Dat kan met een schutting, maar voor iets meer groen in de tuin is een kant en klaar haag ook een leuke optie. Zo’n haag staat er meteen dus hoef je ook niet een paar jaar te wachten totdat die volgroeid is. Bij een schutting kun je trouwens ook klimop laten plaatsen, dat ziet er vaak mooier uit dan ene kale schutting. 

Verhoging in de tuin

Er zijn verschillende manieren om een hoogteverschil te creëren in je tuin. En als je al een hoogteverschil hebt kan dit ook van pas komen. 

  • Door een zitkuil te maken creëer je aardig wat hoogteverschil. Een zitkuil past zowel in een natuurlijke tuin als in een tuin die strak afgewerkt is. Bij een zitkuil kan je ook een overkapping maken zodat je droog zit. Let wel op de afwatering niet dat al het water van je tuin richting de zitkuil gaat.
  • Je kan ook borders in je tuin plaatsen. Daar kunnen zowel kleine als grote planten in staan. Eventueel zelfs kleine bomen. Een border laat je tuin er mooi uitzien met verschillende planten en bloemen.