Kabelbinder

We kennen allemaal wel de standaard gereedschappen. We hebben de sleutels, de hamers, de schroevendraaiers, de beitels. En wat te denken van de elektrische gereedschappen zoals de slijptol en de boormachine.

Maar waar zouden we zijn zonder de kleinere hulpitems. En hieronder schaar ik ook de kabelbinder.

Deze kabelbinders kennen we allemaal wel. En de kans is groot dat we er allemaal wel een keer een gebruikt hebben. Want ze zijn multi inzetbaar.

Kabelbinder

Kabel binders voor kabels

In de eerste plaats zijn de kabel binders erg handig om kabels bij elkaar te houden en te bundelen. Eigenlijk zoals de naam al zegt natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan elektrische installaties waar de binnenkant net een grote pan met spaghetti is omdat er zoveel kabels doorheen lopen.

Daar kunnen kabelbinders uitkomst bieden door ze samen te bundelen. Hierdoor houd je in deze installatie toch overzicht en kun je bepaalde werkzaamheden goed, snel en veilig uitvoeren.

Kabel binders om doek vast te maken

Een andere toepassing is die van het vastmaken van een doek, bijvoorbeeld in de vorm van een spandoek.

Bij ons in de regio is het gebruikelijk dat als iemand 25 of 50 word, dat er dan een spandoek geplaatst word met een tekst over die persoon er op. Dit doek wordt veelal vastgemaakt aan een paar latten of palen.

Dit vastzetten van het doek kan met behulp van de kabel binders. Eenmaal vast, dan gaat dit doek echt niet meer los.

Kabel binders voor vastzetten handvaten

Heb je een fiets waarvan het handvat er af dreigt te schuiven? Dan kun je deze weer vastzetten met kabel binders. Trek deze goed aan en het handvat zal niet meer van het stuur af glijden.

Kabel binders om voorraad in werkplaats te bundelen

Heb je in je werkplaats bepaalde voorraad aan langwerpige items, zoals ook weer kabels maar dan nog ongebruikt, dan kun je kabel binders gebruiken om deze voorraad te bundelen. Je houd het geheel dan overzichtelijk bij elkaar en raakt minder snel iets kwijt.

Samengevat

Kortom, waar zouden we zijn zonder kabel binders. Ze kunnen overal van pas komen. In huis, in de werkplaats, in de tuin. Je kunt het zo gek niet bedenken eigenlijk.