Nieuwe machines en dergelijke zijn producten die u enkel wilt aanschaffen als het echt moet. Ze zijn vaak duur in aanschaf en een lange levensduur is dus gewenst. Een manier om de levensduur van deze spullen te verlengen is het aanbrengen van een coating. Veel spullen die een coating nodig hebben staan regelmatig buiten. De krachten van de natuur hebben continue invloed op de producten. Door middel van een coating wordt de invloed van deze krachten geminimaliseerd en zal u de levensduur van uw producten maximaliseren!

Verschillende vormen van coating

U kunt uw producten op verschillende manieren coaten. De twee meest voorkomende manieren van coating zijn het aanbrengen van poedercoating en schooperen / vlamverzinken. Deze twee manieren van coaten verschillen behoorlijk van elkaar maar dienen wel hetzelfde doel; het verlengen van de levensduur van uw producten. Bij schooperen wordt er een zink / aluminium laag aangebracht op uw product. Dit gebeurt middels verbranding van zink / aluminium. De smeltende stof wordt op uw product aangebracht en zo ontstaat de coating. Bij poedercoaten wordt het poeder en het te coaten product elektrostatisch geladen. Door de verschillende positieve en negatieve velden wordt de coating op het te coaten object aangetrokken. Nadat dit aanhechting proces heeft plaatsgevonden gaat het te coaten object in de oven. Het poeder smelt zich op het object en zo ontstaat deze coating. Het grootste verschil tussen de beide manieren van coaten is de milieuvriendelijkheid ervan en de prijs. Poedercoaten is veel beter voor het milieu, maar is ook een stuk duurder.

Coating nodig?

Als u een coating op een object nodig heeft, dient u hier een bedrijf voor in te huren. Je kunt met je te coaten object bij een bedrijf langs om te coating te laten aanbrengen, of kiezen voor offshoren coaten.Bij offshore coaten komt het coatingbedrijf bij u langs om het te coaten object bij u op locatie te coaten. Dan hoeft u dus niet met het object naar het schoopeer of poedercoat bedrijf af te reizen. U zult hierin de keuze moeten wat voor u het makkelijkst en het meest kostenefficiënt werkt.