Hoe implementeer je slimme verlichting in huis?

Wanneer je thuis aan de slag wilt met slimme verlichting is het verstandig om je hier wat meer over in te lezen. Slimme verlichting is namelijk een ideale toevoeging aan je huis en is daardoor echt van waarde. Maar wat is het precies en hoe zit je dit nu in? We vertellen je graag meer over de opties en de mogelijkheden. Lees gerust even door.

Wat is het?

Slimme verlichting is verlichting wat automatisch aan en uit kan gaan maar ook aangepast kan worden naar jouw leefpatronen in huis. Met normale verlichting ben je afhankelijk van een aan en uitknop of een dimmer. Maar met slimme verlichting kan het zelfs zo zijn dat je nooit meer een van die knoppen hoeft aan te raken. Je kan bijvoorbeeld instellen wanneer je wakker wordt en naar bed gaat. Zo gaat je licht op de ingestelde tijden vanzelf aan en uit. Wat een gemak!

Wat voor verlichting is er?

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van slimme verlichting. Een aanrader is om te kiezen voor goed schakelmateriaal. Schakelmateriaal van Busch-Jaeger is bijvoorbeeld een absolute aanrader. Dit merk is van absolute topkwaliteit en wordt gemaakt in Duitsland. Je licht wordt hier niet pers├ę slimmer van maar dit is wel een perfecte manier om je schakelmateriaal te voorzien van een flinke upgrade.

Wil je zelf aan de slag met slimme verlichting dan kan je kiezen voor Philips Hue. Hiervoor heb je bijvoorbeeld geen specifiek schakelmateriaal nodig maar kan je kiezen voor slimme stekkers om huidige lampen slim te maken. Daarnaast is het aan te raden om aan de slag te gaan met de losse lampen van Hue. Deze kan je in een handomdraai bedienen en instellen via de Hue app. Echt ideaal als je het mij vraagt! Maak je hier nog geen gebruik van? Dan raden we je het starterspakket zeker aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *