Heb je ervoor gekozen om een gebruikte heftruck te kopen? Dan is het verstandig om deze te kopen bij een goed en gespecialiseerd bedrijf, zodat je een zekerheid hebt dat de heftruck goed is. Bij heftruckdiscounter is het bijvoorbeeld mogelijk om goede gebruikte heftrucks te kopen. Hier worden de heftrucks voor ze worden verkocht helemaal nagelopen door een specialist, zodat er geen problemen zijn met de heftruck. Kijk voor je een gebruikte heftruck gaat kopen, of er geen veel voorkomende problemen zijn. Als deze er zijn kun je bij de aankoop goed kijken of de heftruck hier geen last van heeft. Ook is het belangrijk om te testen of de heftruck wel het juiste gewicht kan tillen. Is dit niet zo? Dan is de kans groot dat er een probleem is met de heftruck. Koop deze dan niet, of laat deze eerst repareren voor de aankoop.

Wanneer een gebruikte heftruck kopen?

Een gebruikte heftruck kopen kan een risico zijn, als je deze koopt zonder garantie. Een gebruikte heftruck kopen is vooral handig voor de mensen die deze niet dagelijks gebruiken en er ook geen al te zware dingen mee tillen. Als je dagelijks hele zware dingen moet vervoeren, dan is het handig om een nieuwe heftruck te kopen. Gebruikte heftrucks zijn vaak een stuk goedkoper dan nieuwe heftrucks. Wil je niet te veel geld uitgeven aan een heftruck, dan is een gebruikte heftruck de ideale oplossing. Een groot voordeel is dat de gebruikte heftrucks een korte levertijd hebben. Nieuwe heftrucks worden vaak eerst besteld, waardoor je er eerst een tijd op moet wachten voordat je ze kan gebruiken.

Welke heftruck heb ik nodig?

Heftrucks zijn te verkrijgen als normale heftrucks, reachtrucks, palletwagens en stapelaars. Weet je niet welke heftruck het beste past bij jouw werkzaamheden, neem dan contact op met een gespecialiseerd bedrijf. Die weten vaak waar je naar op zoek bent en kunnen je vertellen hoe sterk de heftruck moet zijn. Heb je bijvoorbeeld lichte werkzaamheden, dan hoef je niet perse een hele sterke heftruck te kopen, die ook weer duurder is.