Dakvenstermeesters Montage Keurmerk training Daglicht & Veiligheid
Wanneer
Dinsdag 23 januari
Waar

Dakvenstermeesters Montage Keurmerk komt met training Daglicht & Veiligheid

Begin 2017 heeft Dakvenstermeesters een speciaal - merk onafhankelijk - keurmerk voor de inbouw en aansluiting van dakramen, daglichtproducten, dakkapellen en lichtkoepels in het hellend- en platte dak op basis van isolatiewaarde behoudend en luchtdicht bouwen geïntroduceerd. Aan de diverse montage trainingen wordt vanaf 2018 de training Daglicht & Veiligheid toegevoegd.

Daglicht & Veiligheid

In deze 1-daagse theorie en praktijktraining worden kennis en praktische vaardigheid verworven in het veilig werken tijdens het verwerken van daglichtproducten in het hellende en platte dak.
Denk daarbij aan het plaatsen van dakramen, dakkapellen en lichtstraten of lichtkoepels, een monteur loopt hierbij continu gevaar door verschillende werkzaamheden.
Tijdens de montage wordt regelmatig gebruik gemaakt van trapjes, ladders, valbeveiligingen en wordt er buiten het dakvlak gewerkt.
Valgevaar is een van de meest voorkomende oorzaken van een arbeidsongeval. Op een werkplek waar het gevaar bestaat om 2,50 meter of meer te vallen, is in ieder geval sprake van valgevaar. Dit betekent dat er sprake is van een verhoogd risico dat zelfs fatale gevolgen kan hebben. Maar ook onder de 2,50 meter moeten de juiste voorzorgsmaatregelen worden getroffen.

De training Daglicht & Veiligheid is gebaseerd op de Arbo artikelen 3.16 en 7.23 alsmede op de diverse A bladen van Volandis (voorheen Arbouw)

Valgevaar is een groot risico, maar er zijn voldoende mogelijkheden om de risico’s te beperken. Werkgevers en werknemers kunnen daar zelf ook aan bijdragen door de training Daglicht en veiligheid te volgen.

Tijdens de training leren de deelnemers alles over:
• Valgevaar
• Wet- en regelgeving omtrent veiligheid
• Trappen en ladders
• Rolsteigers
• Valbeveiligingssystemen
• Persoonlijke beschermingsmiddelen
• Uitvoering in de Praktijk

Het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk zet zich in voor kwaliteitsbewaking en verbetering op het gebied van daglichtproducten in het hellend of platte dak, zowel dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepel, lichtstraten, dak toetredingen en dakkapellen.

Kwaliteitsborging

Dakvenstermeesters Montage Keurmerk is gecertificeerd door SKH. Leden van de SKH hebben allen een opleiding gevolgd en examen afgelegd en zijn door SKH gecertificeerd op kwaliteit en op basis van de geldende wet- en regelgeving volgens het Nederlandse bouwbesluit. Bovendien voldoen ze aan de eisen van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, die per 1 januari 2019 van kracht zal gaan.

De Dakvenstermeesters geven 10 jaar GARANTIE op de montage van al hun werkzaamheden!
Het keurmerk is er voor aannemersbedrijven, dakdekkers, rietdekkers, klusbedrijven en zzp`ers die werkzaam zijn in de bouw.