Een steiger uitzoeken: hier moet je op letten

Ga je zelf een klus uitvoeren in of buiten het huis? Dat is een goed idee! De ervaren klusser kan een hoop klussen zelf uitvoeren om geld te besparen. Voor werken op hoogte heb je echter wel vaak een steiger nodig. Welke steiger je nodig hebt, hangt van de klus af maar er zijn nog meer factoren. Hier moet je op letten als je een steiger gaat uitzoeken.

Steiger

Kopen of huren

De eerste keuze die je moet maken is of je een steiger wil kopen of huren. Het is daarvoor belangrijk of je de steiger vaker gaat gebruiken. Voor een klus die maar eens in de vele jaren nodig is, lijkt kopen overbodig. Heb je echter meerdere klussen te klaren dan is het misschien goed om te kopen. Zorg wel dat je opslagruimte voor je steiger hebt!

Soort steiger

Steiger

Er zijn veel verschillende soorten steigers om uit te kiezen. Het is belangrijk om de juiste te kiezen want anders moet je de steiger wellicht halverwege vervangen. Daarvoor is het belangrijk om te bepalen of je buiten of binnen gaat werken. Een klus binnen het huis kun je vaak al afronden met een kamersteiger. Daarnaast is het belangrijk om naar de ondergrond te kijken: heeft de steiger speciale wielen nodig omdat de ondergrond niet glad is? De hoogte waarop je werkt maakt natuurlijk ook veel uit want een hogere steiger zit anders in elkaar dan een relatief lage steiger.