Veel mensen kopen hun huis van te voren al, maar er zijn ook mensen die hun huis helemaal zelf bouwen. Ze vinden het bijvoorbeeld gaaf om hun eigen huis in elkaar te zetten, of willen kosten besparen. Voordat de muren en alle andere onderdelen gebruikt kunnen worden, moeten er echter eerst funderingen worden geplaatst. Vaak is het lastig om funderingen op eigen kracht in de grond te krijgen. Wanneer dit het geval is, kan je het beste een palenrammer met benzinemotor gebruiken. Deze is efficiënt in gebruik en bevat de benodigde kracht om de paal in de grond te stoppen.

Tuin aanleggen

Niet alleen voor de bouw van het huis kan je een palenrammer gebruiken, maar ook voor in de tuin. Aan alle hoeken van de tuin worden dan funderingen aangelegd. Met behulp van de palenrammer worden vervolgens de palen in de grond gezet. Vanuit hier kan je de schutting aanleggen, op de net geplaatste funderingen. Na het aanleggen van de schutting kan je een buiten beits gebruiken, zodat het hout niet in de buitenlucht wegrot. Vervolgens kan je nog met een buitenlak een extra laagje aanbrengen op de schutting, of een gewenst kleurtje gebruiken. Met een palenrammer zit je dus goed als je een nieuwe schutting aan wilt leggen.

Veiligheid

Voor het gebruiken van een palenrammer met benzinemotor, is het wenselijk dat je van te voren goed kijkt naar de veiligheidsprotocollen. Zorg ervoor dat je weet hoe je een palenrammer moet bedienen. Verdere voorbereidingen kunnen getroffen worden door enkele producten aan te schaffen om jezelf tegen mogelijke gevaren te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidsbril, die je ogen beschermen. Verder kan je natuurlijk ook werkhandschoenen gebruiken, evenals werkschoenen, die je voeten beschermen tegen een mogelijke klap van de palenrammer. Je kan overigens ook natuurlijk een professional inhuren die de klus voor jou wilt klaren, zodat je weet dat jouw verbouwing een succes wordt.