Een nieuwe woning bouwen of je huidige woning verbouwen is een uitdagende maar vooral ook leuke klus. Het leuke is dat je helemaal zelf kunt gaan spelen met de sfeer en stijl die je in huis hebt. De keuze voor een bepaalde vloersoort is daarbij erg belangrijk. Welke vloersoort je ook kiest, elke vloer heeft zijn eigen kenmerken en past wellicht beter of minder bij jouw wensen. Wij zetten de meest gekozen vloersoorten van dit jaar voor je op een rij. Zit jouw favoriete vloersoort er ook tussen?

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is al jaren een zeer populaire vloersoort. Het grote voordeel van deze vloersoort is dat het in veel kleuren, maten en prijsklassen beschikbaar is. Daarnaast is er voor het leggen van een laminaatvloer vaak geen specialist nodig, omdat je deze vloer eenvoudig zelf kunt aanleggen. Bovendien is de uitstraling van een laminaatvloer vaak erg modern, waardoor in het in vele huizen prima op zijn plek is.

Gietvloer

Een vloersoort die enorm aan populariteit aan het winnen is, is de gietvloer. Een gietvloer is een vloer die letterlijk in lagen over elkaar heen gegoten wordt. Dit zorgt voor een hele strakke en vooral sterke vloer die niet alleen mooi is, maar ook tegen een stootje kan. De vloer is heel onderhoudsvriendelijk en past in vrijwel elke ruimte van het huis. Een gietvloer laat je aanleggen door een gietvloerspecialist, omdat hij de kennis en kunde in huis heeft om een prachtige vloer te leggen.

Tegelvloer

Een tegelvloer is ook heel populair. Nog steeds, moeten we zeggen. Wie denkt dat tegels oubollig zijn heeft het mis, want tegels zijn er in allerlei verschillende kleuren, soorten en maten te krijgen, waardoor je het helemaal kunt afstemmen op je eigen wensen en de stijl in je huis. Daarom zie je deze vloer ook vaak terugkomen bij een landelijke keuken op maat. Een tegelvloer is vaak wel wat prijziger dan een laminaatvloer.