Een handje helpen

Wanneer je bezig bent met een klus waarbij er een zwaar voorwerp getild of verplaatst moet worden, is het natuurlijk fijn als iemand je daarmee kan helpen. Maar het zou nog fijner zijn als je dat in je eentje voor elkaar zou kunnen krijgen, zonder dat je je lichaam naar de knoppen helpt. Het gebruik van een hijs-of hefgereedschap is dan het antwoord op jouw hulpvraag. En Holland Hoisting is de specialist waar je moet wezen voor welke soort hef- of hijsgereedschap je maar nodig hebt. Holland Hoisting biedt een groot assortiment hijsgereedschap aan in hun webshop https://hollandhoisting.nl/. In deze blog zullen er 5 uitgelicht worden.

Balkenklem

Een balkenklem is een multifunctioneel gereedschap. Ze worden gebruikt voor horizontale hijs- of trekwerkzaamheden, maar kunnen ook gebruikt worden voor verankering of als bevestigpunt voor een ratel- of handtakel. De werklast bedraagt 1 tot 5 ton.

Hijsklem

Een hijsklem, ook wel plaatklem genoemd, is de tegenhanger van de balkenklem. Een hijsklem wordt gebruikt voor het verticale hijs- en trekwerk of als verankerpunt. Ook kan een plaatklem gebruikt worden wanneer er met staalbalken of -platen gewerkt wordt.

Dommekracht

Een dommekracht wordt vaak vergeleken met een krik. De werking ervan komt ook overeen. Door middel van ‘domme’ kracht is het mogelijk een zwaar voorwerp te heffen. De werklast kan variëren van 2,5 tot 20 ton.

Staaldraadtrekapparaat

Een mond vol; een staaldraadtrekapparaat is een gereedschap dat men kan gebruiken voor trek-, hijs- en spanwerkzaamheden in alle richtingen. De hefboom is uitschuifbaar, waardoor hij makkelijk te hanteren is. De werklast ligt tussen de 0,8 en 3,2 ton.

RUD Aanslagmiddel

RUD aanslagmiddelen zijn accessoires die gebruikt kunnen worden in combinatie met andere hijs- of hefgereedschappen. Ook de werklast van deze accessoires lopen sterk uiteen van 100 kg tot 63 ton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *