Een dak boven je hoofd is een waardevol iets. Iets wat je niet elke dag beseft: het is zo vanzelfsprekend. Toch is het niet gek om af en toe stil te staan bij het dak bovenop je huis. Ook dit heeft namelijk eens in de zoveel tijd de nodige aandacht nodig, in de vorm van onderhoud. 

Waarom moet ik mijn dak onderhouden?

Het is belangrijk dat je, laten we zeggen jaarlijks, even checkt wat de status van je dak is. Dit kan aan de hand van een dakinspectie. Vakmensen komen kijken hoe het met je dak is. Hierbij kijken ze naar kwetsbare plekken die de oorzaak kunnen zijn van grotere schade. Op deze manier kom je niet voor een verrassing te staan wanneer je bijvoorbeeld daklekkage hebt of water- /stormschade (wat ook weer een hoop tegenslagen in de portemonnee kan voorkomen). Vakmensen als Dakspecialist Brabant gaan je dak op en kijken wat de stand van zaken is. Ze laten vaak aan de hand van foto’s zien hoe het ermee staat. Op deze manier heb je er zelf ook een goed beeld. 

Wat als ik mijn dak niet goed onderhoudt?

Wanneer je niet meer op tijd bent met je jaarlijkse dakinspectie en je hebt schade opgelopen is er ook nog geen man over boord. Ook dan staan er vakmensen voor je klaar je bijvoorbeeld daklekkage in Den Bosch heeft.

Overige werkzaamheden

Naast werkzaamheden als daklekkage repareren, voeren dakdekkers ook andere diensten uit op uw dak. Denk aan zinkwerk, dakbedekking en onderhoud.