Een bouwverzekering als particulier, daarom is het slim

Klus je graag aan je woning? En zijn er dan ook veel onderdelen van je woning die jij hebt gemaakt? Dan weet je vast ook dat er enorme schade kan ontstaan aan je woning. En dit kan in de vorm van stormschade, maar ook bijvoorbeeld dat er scheuren in de muur komen door graafwerkzaamheden. En dit kan voor veel onkosten zorgen. Zelfs zoveel, dat je maar liever een bouwverzekering. Een bouwverzekering afsluiten zorgt ervoor dat je de onkosten vergoedt krijgt, en dat is wel zo fijn.

bouwverzekering afsluiten

Waarom je een bouwverzekering afsluit

Het is natuurlijk erg fijn wanneer je zelf regelmatig iets kunt doen aan je woning. Denk aan het plaatsen van een serre, of iets te restaureren indien dit nodig is. Sommige mensen helpen zelfs mee aan de complete bouw van hun woning. Maar er kan altijd schade ontstaan, en dit is meestal niet de minste schade. Tevens heb je waarschijnlijk geen verzekering die dit zal dekken. Daarom is het slim om een bouwverzekering af te sluiten.

Daarmee ben je namelijk altijd verzekerd voor dit soort schade en weet je zeker dat je alles krijgt vergoedt. 

Mocht je nu een aannemer hebben ingezet, vraag dan ook even of men een bouwverzekering heeft. Je wilt immers dat wanneer er iets gebeurt, jij niet de schade hoeft te betalen. Heeft je aannemer geen verzekering? Dan kun je ervoor kiezen om zelf een verzekering te nemen. Let er dan wel op dat de kosten van je aannemer lager moeten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *