Een bouwbedrijf inhuren? Hier moet je op letten.

Er is een brede markt als het gaat om bouwbedrijven en aannemers. Maar niet ieder bouwbedrijf past bij iedere klus. En niet iedere klus bij iedere aannemer. Je doet er dan ook verstandig aan om te onderzoeken of de partij die je in gedachten hebt de juiste kennis en ervaring in huis heeft voor de betreffende verbouwing. Heeft het bedrijf geen kennis of weinig ervaring met dit soort bouwprojecten? Zoek dan echt even verder. Over het algemeen heb je de keuze uit gespecialiseerde bouwbedrijven, en allround bouwbedrijven. We vertellen je er graag meer over in dit blog. 

Gespecialiseerd bouwbedrijf

Natuurlijk is het belangrijk om een bouwbedrijf te selecteren dat ervaring heeft met het soort projecten dat jij in gedachten hebt. Daarbij kun je vaak een selectie maken uit gespecialiseerde bouwbedrijven, of allround bouwbedrijven. Gespecialiseerde bouwbedrijven zijn meestal wat duurder, maar hebben wel dé kennis in huis om jouw project tot een goed einde te brengen. Daarnaast kunnen zij vaak net een beetje uitgebreider adviseren. 

Allround bouwbedrijf

Een allround bouwbedrijf heeft meestal ervaring met allerlei soorten verbouwingen en bouwprojecten, zoals badkamers, keukens, uitbouwen, het zetten of verwijderen van muren en complete woningen. Wanneer het aankomt op specifieke kennis, dan huren zij soms een onderaannemer in om de klus te klaren. 

Check de achtergrond van het bouwbedrijf

Ervaringen en ‘reviews’ van andere klanten zeggen vaak veel over de werkwijze van een bouwbedrijf, en over de kwaliteit van het opgeleverde werk. Check deze dus goed voordat je je handtekening zet. Daarnaast is het ook verstandig om te controleren of het bouwbedrijf voldoet aan bepaalde certificeringen, als dat relevant is voor jouw project. Denk hierbij aan het aanleggen van gas en elektra. 

Vrijblijvende offerte van de aannemer

Vraag het bouwbedrijf om langs te komen. Je krijgt altijd een beter advies wanneer iemand op locatie komt kijken en zelf kan beoordelen wat er moet gebeuren. Vraag de aannemer dus gerust om (vrijblijvend) langs te komen om een offerte te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *