Waterdicht cement

Wanneer u beton, metselwerk en andere op cement gebaseerde materialen waterdicht maakt, verlengt u de levensduur en duurzaamheid van de constructie. Of u nu een sintelblokmuur, een betonnen vloer of gegoten betonnen muren wilt behouden, het water uit beton houden is een belangrijke stap naar een langere levensduur. In sommige delen van het land is het bij wet en bouwvoorschriften verplicht om bepaalde constructies waterdicht te maken als u metselwerk, betonnen of blokmuren heeft. Een hoge grondwaterspiegel, een overstromingsgevoelig bouwgebied of hoge regenniveaus bepalen dit soort waterdichtingscodes. In hoogbouw moeten alle onderconstructies waterdicht worden gemaakt. Het zijn dragende muren voor ongelooflijk zware complexen en een materiaalbreuk is onaanvaardbaar.

Waterdicht cement

Water breekt beton af

Het begint er niet alleen slecht uit te zien, het wordt ook zwakker. U heeft waarschijnlijk oppervlakteschade op een trottoir of oude mortel gezien. Het beton erodeert, waardoor matrixmaterialen en basisbeton bloot komen te liggen. In extreme gevallen zal water beton snel vernietigen, maar over het algemeen duurt het een paar jaar voordat het zichtbaar wordt. Als u schade aan het oppervlak van het beton ziet, is het een goede gok dat de onderliggende structuur van uw muur of vloer ook is beschadigd. Als u wilt dat een betonproject zijn sterkte en frisse uitstraling behoudt, moet u het waterdicht maken. Wanneer u beton waterdicht maakt, beschermt u ook de wapening in het beton tegen roest en erosie.

Enkele andere voordelen van het waterdicht cement:

– Het voorkomt dat schimmel en meeldauw in de muren en vloer komen. Dit maakt waterdichting essentieel voor structurele integriteit en gezondheid.

– Het vermindert onderhoudskosten en opruiming. Met waterdichte constructies heeft u een stuk minder werk bij het opruimen na een hevige regenbui of overstroming. Basisonderhoud is veel eenvoudiger, de waterdichtheid houdt het schoon.

Waterdicht cement verhoogt de waarde van het onroerend goed. Als het tijd is om te verkopen, is een waterdichte kelder of ondervloer een goed verkoopargument. Niemand wil een huis kopen met waterproblemen.