Rockpanel platen

Waar denk je aan als het gaat over bouwmateriaal voor huizen of gebouwen? Meestal denken mensen natuurlijk als eerst aan steen, hout, beton, de gebruikelijke en traditionele materialen. Maar we leven in een moderne tijd en de ontwikkelingen staan ook wat bouwmaterialen betreft zeker niet stil. De behoefte aan iets wat sterk is en blijft maar ook weer niet te duur is is dan ook groot. Zodoende zijn er Rockpanel platen ontwikkeld. Deze platen hebben vele voordelen en die gaan we hieronder benoemen.

Rockpanel platen

Buigzaam maar sterk

Een groot voordeel van Rockpanel platen is dat ze zowel buigzaam als zeer sterk zijn. Dit komt omdat ze zijn vervaardigd uit basalt, een vulkanisch gesteente. Maar sterk betekent in dit geval niet hard en ruw zoals beton. Deze planken zijn tegelijkertijd zeer buigzaam zonder daarbij aan sterkte te verliezen. Het geeft hierdoor architecten een enorme vrijheid bij het ontwerpen van huizen of andere gebouwen. Zo kunnen er gebogen muren zonder enig probleem mee worden verwezenlijkt. Daarnaast is het materiaal zeer geschikt voor hoge gebouwen, daar waar het winderig kan zijn. Het is uitstekend bestend tegen de wind en tegen alle vormen van vocht of rot.

Makkelijk bewerkbaar

Ondanks het feit dat het zo’n sterk materiaal is, kan het materiaal, net zoals houten planken, gemakkelijk en snel met eenvoudig gereedschap worden bewerkt. De planken kunnen gezaagd worden, makkelijk worden bevestigd met spijkers, schroeven of lijm. Doordat het materiaal zo licht is, is het snel en makkelijk te installeren zonder veel moeite.

Kleuren

Hiernaast zijn de panelen in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen. En dat maakg het een zeer gewild product. Kleur geeft immers karakter aan gebouwen en zorgt er ook voor dat eenieder het materiaal kan afstemmen op zijn of haar eigen specifieke wensen.

Extreem duurzaam

Hier houdt het nog niet op, want de platen zijn naast bovenstaande voordelen ook nog eens extreem duurzaam. Door uitgebreide testen, proeven en studies is aangetoond dat deze platen tot wel 60 jaar lang in goede conditie meegaan. Kiezen voor dit materiaal is dus een erg duurzame, efficiënte en persoonlijke manier van bouwen in de moderne tijd.