Een speedboor is voor veel verschillende klusprojecten toepasbaar. Deze boor kan namelijk met verschillende materialen geleverd worden, waardoor je de boor aan kan passen aan de werkzaamheden die je uit aan het voeren bent. Daarbij zijn er veel verschillende specialisten waar je de boor aan kunt gaan schaffen, zoals bijvoorbeeld Boorkopen.nl. Maar hoe weet je of je de juiste boor te pakken hebt en waarvoor gebruik je hem eigenlijk? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg, zodat je altijd een goede aankoop zou kunnen maken. 

Met een speedboor door zacht hout heen

Een speedboor is een houtboor waarmee je door veel verschillende zachte houtsoorten heen kunt boren. Je gebruikt de boor door deze in de boormachine te plaatsen en een hoog toerental te selecteren. Zo kun je snel de gaten in het hout maken. Dankzij de voorsnijders aan de boor is het werk eenvoudiger dan met andere boren. Tevens heb je het aanzetpunt, waardoor de juiste plaats geboord wordt. Met deze boren kun je dus veel effectiever en exacter te werk gaan dan met andere boren, terwijl je jezelf ook veel tijd gaat besparen. Zo kun je in een korte tijd alle klusprojecten uitgevoerd hebben. 

Verschillende lengtematen te verkrijgen

Een speedboor komt in meerdere varianten. De maten van de boren verschillen tussen de 6 en 40 millimeter. Je zou voor iedere klus de juiste uitvoering kunnen hebben, waardoor je niet te ver door het hout heen gaat. Tevens zou je de verlengstukken erbij aan kunnen schaffen. Zo hoef je niet naar meerdere maten op zoek te gaan, maar zet je het verlengstuk erop voor een langere boor. Deze verlengstukken zijn verkrijgbaar vanaf 16 millimeter, zodat je zelf kunt bepalen welk opzetstuk je nodig gaat hebben tijdens het klussen. Dit maakt de boor veelzijdig en laat jou op een goede manier aan de slag gaan.

De bevestiging van de speedboor

Het is dan ook goed om te bekijken waaraan je de speedboor kunt herkennen. Ze worden ook wel vlinderboren genoemd. Het is namelijk een scherpe punt, waaraan twee snijvlakken zijn bevestigd. Dit zijn de voorsnijders. Met de punt kun je ervoor zorgen dat je de juiste locatie gaat boren. Daarbij zijn deze boren ook altijd voorzien van een quick lock-systeem. Dankzij dit systeem zijn de boren eenvoudig te bevestigen aan de boormachine en zal deze ook altijd goed vast blijven zitten. Dankzij dit zeskant spansysteem gaat deze niet meer slippen en kun je hem voor iedere boormachine gebruiken. 

De beste keuze maken

Met een speedboor kun je dus veel verschillende klussen uit gaan voeren zonder dat hier verschillende apparaten voor nodig zijn. Je hoeft niet naar een bepaald merk uit te kijken om de boor te kunnen gebruiken en je klikt hem eenvoudig vast. Het enige waar jij nog rekening mee hoeft te houden is de lengte van de boor, zodat de juiste gaten in het hout worden gemaakt. Je gaat merken dat met deze boor iedere doe-het-zelver de juiste gaten kan maken en de klus beduidend sneller gaat verlopen.
Boor kopen? Kijk dan eens op Boorkopen.nl – dé nummer 1 webshop en winkel uit Roermond.