De gevolgen van de Corona maatregelen op de woningmarkt

Een half jaar geleden was er voor veel makelaars nog geen vuiltje aan de lucht. Elk huis dat zij aanboden was binnen de kortste keren verkocht. De economie deed het al meerdere jaren goed en niks leek dit te kunnen doen stoppen. Tot opeens de corona pandemie de wereld op zijn kop zetten. Sinds die periode lijkt elk programma over de crisis te gaan. Natuurlijk is het belangrijk op de hoogte te blijven van alle nieuwe berichten rondom deze bijzondere periode. Wij vinden het belangrijk dat we ook de lange termijn gevolgen en marktwijzigingen in de gaten blijven houden. Deze maand bespreken we de gevolgen voor de woningmarkt.

De woningmarkt krijgt een flinke verandering

Zoek maar eens op Bedrijfsmakelaar Rotterdam of ga eens langs bij de fysieke locatie van een makelaar. Sinds het begin van de Corona-maatregelen zijn er opeens een stuk meer huize beschikbaar op de markt. Enerzijds komt dit vanwege een grote groep buitenlandse bewoners die terug zijn gekeerd naar hun eigen land en familie. Anderzijds is er een grote groep mensen die vanwege het verliezen van hun baan het niet meer kan veroorloven om een huis te kopen of te huren. Deze verandering op de markt zorgt er op dit moment nog niet direct voor dat huizen goedkoper worden. Er zijn nog altijd meer huizen gevraagd dan dat er huizen bestaan, zeker in centraal gelegen gebieden. Wel maakt dit, dat huizen een stukje bereikbaarder worden voor mensen die nu wel een huis zoeken. Wat de Corona maatregelen op de lange termijn met de markt doet is voor nu nog lastig te zeggen. Wel is het zo dat de verwachting is dat uiteindelijk ook de huizen prijzen iets gunstiger zullen worden.

Neem contact met ons op

Voor meer in-side information over de verschillende economische markten. Volg onze blog en neem gerust contact met ons op.