afzuigsysteem

Er zijn veel verschillende soorten afzuigsystemen, denk bijvoorbeeld aan een afzuigkap boven je fornuis of het ventilatiesysteem op je werk. Erg fijn al die ventilatiesystemen, want goede afzuiging kan veel narigheden voorkomen. Toch kunnen er zich ook problemen voordoen met afzuigsystemen. In dit blog bespreken we daarom de 4 meest voorkomende afzuigsysteem problemen.   

Afzuigsysteem problemen, 1: Werkbladafzuiging neemt meer plek in

Een afzuigsysteem in de keuken is erg prettig om onnodige nare geuren te voorkomen en verwijderen. En het grootste voordeel van een kookplaat met afzuigsysteem is dat je geen hele afzuigkap meer in je keuken hoeft te plaatsen. Het probleem bij dit afzuigsysteem echter is dat dit een dieper werkblad vraagt en daardoor meer ruimte in beslag neemt van je aanrecht.  

Afzuigsysteem problemen, 2: Luchtfiltering op kantoor

Goede luchtfiltering is ontzettend belangrijk binnen bedrijven. Je kunt er ziekteverzuim door minimaliseren, de productiviteit optimaliseren en nare geuren voorkomen. Een afzuigsysteem op kantoor is ook heel fijn. Toch lopen sommige bedrijven tegen problemen aan met hun afzuigsysteem, voornamelijk omdat zij vinden dat het afzuigsysteem te luidruchtig is of omdat het systeem te veel in het zicht is en niet past bij de inrichting van het verdere kantoor. Gelukkig zijn deze afzuigsysteem problemen redelijk makkelijk op te lossen door iets meer te investeren in een goed afzuigsysteem en goede afwerking.   

Afzuigsysteem problemen, 3: Lawaai

Niet alleen op kantoor hebben mensen soms last van het geluid van een afzuigkap systeem. Ook thuis kunnen zich allerlei problemen binnen het systeem voordoen die zorgen voor lawaai. Denk bijvoorbeeld aan een piepend, brommend of schurend geluid. Niet bepaald fijn natuurlijk, als je daar dag in dag uit last van hebt. De meeste van deze problemen met afzuigsystemen zijn gelukkig te voorkomen door regelmatig onderhoud en afstellen. Mocht het zich nou toch voordoen, dan heb je gelukkig grote kans dat het nog wel door een professional te verhelpen is! 

Afzuigsysteem problemen, 4: Stank

De belangrijkste reden voor het nemen van een afzuigsysteem, of dat nu in huis is of op kantoor, is waarschijnlijk omdat je nare geuren wilt voorkomen en lekker wilt genieten van frisse lucht. Er is dan ook bijna geen vervelender afzuigsysteem probleem te bedenken dan stank uit je afzuigsysteem. Helaas kan dit toch wel eens voorkomen. In veel gevallen heeft dit ermee te maken dat het systeem niet goed gereinigd is en/of toe is aan een onderhoudsbeurt. Je doet jezelf er dus een groot plezier mee als je dit goed bijhoudt!