Bikkels in de Achterhoek

16 september 2016

Op 7 april waren de Bikkels in de Bouw te gast bij BPG Overkamp Meddo. Het buurtschap Meddo ligt tegen Winterswijk aan in de mooie Achterhoek. De bouwgroothandel BPG Overkamp Meddo, opgericht in 1830, is een familiebedrijf en heeft twee verkooplocaties. Deze groothandel levert alle soorten bouwmaterialen aan zowel de vakman als de particulier.
Wat opvalt bij aankomst bij de vestiging in Meddo, is de mooie buiten-showroom en de ruime keuze die ze biedt in buitentegels. Eenmaal binnen, voel je je welkom door de mooie grote balie en het vriendelijke personeel dat je verwelkomt. Daarnaast is ook hier een showroom met diverse interieur-opstellingen. Even verder, achter de showroom en winkel, vind je een mooie hal die normaal gesproken dienst doet als opslagruimte van de voorraad. Normaal gesproken, want op 7 april ging het even anders: de ruimte werd vrijgemaakt voor onze Bikkelmiddag!
Klokslag vier uur waren de eerste bezoekers al aanwezig, die zich al konden verdiepen in de demo’s van de partners. Onze partner Mawipex trok veel bezoekers met hun EPDM stand. Dakdekkersmaterialen voor de allrounder: het materiaal wordt gelijmd. Veel bezoekers schreven zich in voor een 1-daagse training, waar je dan misschien een dag voor naar Zeeland moet rijden, maar die verder geheel kosteloos is. Je hebt er veel baat bij, als klusser: “Ik kan straks ook zelf het dak afwerken, dan heb ik geen dakdekker meer nodig bij kleine klussen, zoals bijvoorbeeld een dakkapel.” Meer over de trainingen kan je terugvinden op de site van Mawipex.
Faay en Skantrae waren ook weer van de partij met hun demowand. In de praktijk kan je zien hoe snel en eenvoudig je een tussenwand opzet met hun materialen. Een ietwat verraste bezoeker reageerde enthousiast: “Dat is snel geregeld, die heb je zo neergezet!” Meer over de prefab wanden van Faay lees je hier.
Veel van jullie lopen met vragen over de verandering van de wetgeving rondom de VAR. In twee korte sessies gaf de voorzitter van Zelfstandigen Bouw, Charles Verhoef, antwoord op de meeste vragen die rondgaan. Naderhand zei een allrounder: “Ik werk weleens voor een aannemer en wat ik hier heb geleerd is dat ik straks een modelovereenkomst moet hebben, die goedgekeurd is door de Belastingdienst. Dat is goed om te weten.”
De catering was zeer goed geregeld en stond ook al vanaf vier uur klaar met thee en koffie. Rond half zes werd het buffet geopend. Er waren meerdere gerechten en men schoof lekker aan. Een dikke pluim voor cateraar Grenszicht uit Eibergen: het was top geregeld!
Een Bikkelmiddag is altijd prijs!
Behalve dat er veel informatie te verkrijgen is tijdens onze Bikkelmiddagen, doen alle bezoekers ook mee aan onze loterij. Zo maak je altijd kans een mooie prijs mee te nemen naar huis. Tijdens deze Bikkelmiddag verlootten we, zoals beloofd, de Altrex X-Pro. Eigenaar Mario Overkamp riep om half acht iedereen bijeen voor een woord van dank en maakte de winnaar bekend. Raymond Klunder van Allround Klussenbedrijf Klunder viel in de prijzen en mocht de X-Pro mee naar huis nemen!
Van harte gefeliciteerd met je prijs, Raymond!
Bedankt en tot ziens!
Onze dank gaat uit naar alle bezoekers, het team van BPG Overkamp-Meddo voor hun goede zorgen en al onze partners voor hun aanwezigheid op de Bikkelmiddag.

Labels:
    Deel dit bericht: